Skip to main content

Voordelen van houten vloeren

Gepost op 25 februari 2019

Houten vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn. Het voegt warmte, karakter en stijl toe aan elke woning, ongeacht of deze oud of nieuw is. De initiële kosten van een houten vloer zijn weliswaar iets hoger dan die van tapijt of linoleum, maar ze kunnen een leven lang meegaan als regelmatig onderhoud en noodzakelijke reparaties correct worden uitgevoerd. Dit artikel bevat een paar voordelen van een houten vloer in uw huis.

 

Duurzaamheid

Houten vloeren zijn zeer duurzaam en bestand tegen dagelijkse slijtage. Omdat het een natuurlijk product is, houden houten vloeren de warmte veel beter vast dan alle kunstmatige vloeren. Te voet zijn is veel comfortabeler, vooral in de koudere maanden van het jaar.

 

Onderhoud  

Algemeen onderhoud en schoonmaken van een houten vloer is relatief eenvoudig. Houten vloeren zijn beter bestand tegen lekkende vloeistoffen en vuil. Eenvoudig wegvegen of poetsen is gemakkelijk in vergelijking met bijvoorbeeld een tapijtvloer. Dit geeft je meteen wat meer gemoedsrust bij het opruimen indien u kinderen of huisdieren heeft.

 

Hygiëne

Hygiënisch houten vloeren zijn veel beter dan tapijten. Huisdierhouders en allergielijders zullen hier vooral van profiteren. Houten vloeren kunnen geen parasieten zoals vlooien, huisstofmijt, teken of allergeen producerende sporen bevatten. Ook onaangename geuren achtergelaten door huisdieren of vloeistoffen die zijn gemorst kunnen snel verholpen worden dankzij de eenvoud van het reinigen van een houten vloer.

 

Tijdloze stijl

De tijdloze aantrekkingskracht van een houten vloer wordt vaak over het hoofd. Geen enkele plank is hetzelfde, dus kleur- en schaduwafwijkingen voegen een verdere authentieke, natuurlijke uitstraling toe aan elke vloer. Houten vloeren worden al eeuwen in huizen gebruikt. U kunt erop vertrouwen dat dezelfde trend de komende jaren niet zal veranderen. Een ander voordeel is dat als de vloer na jaren van gebruik oud begint te lijken, kunt u uw vloer laten schuren, waardoor het meteen weer in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam