Skip to main content

Kan een houten vloer in de woonkamer?

Gepost op 28 september 2017

Eiken houten vloeren hebben een aantrekkingskracht waar andere vloeren niet tegen op kunnen. Dit maakt het logisch dat houten vloeren in veel verschillende oppervlaktes worden gelegd. In sommige gevallen wordt er veel op deze oppervlaktes gelopen. Blijft een houten vloer mooi in dit soort gevallen?

Duurzaamheid houten vloer

Eiken hout is van nature extreem slijtvast. Dit maakt het geschikt voor volstaan van dagelijks gebruik, vuiligheid en scheuren. Vuiligheid kan vaak makkelijk weggehaald worden met een bezem of stofzuiger. Wat het intrekken van stof en gruis in de vloer voorkomt. Dagelijks de vloer moppen zorgt ervoor dat de vloer er als nieuw uit blijft zien.

Afwerking

Hoe de houten vloer omgaat met krassen, hangt helemaal van de afwerking af. Een slijtvaste afwerking is een kritieke component van het leggen van een houten vloer in een druk bezocht oppervlak. Een geoliede of gelakte vloer zijn in dit geval de meest gekozen optie. Allebei hebben ze hun voordelen. Het kiezen van een minder goede afwerking betekent meer onderhoud en opnieuw aanbrengen.

Er is een groot voordeel aan een geoliede houten vloer. Namelijk de mogelijkheid tot het spotten van plekken die reparatie nodig hebben. Deze plekken kunnen ontstaan doordat daar veel gelopen wordt. Als deze plekken niet verwijderd kunnen worden door het schoon te maken. Is de mogelijkheid om het weg te schuren aanwezig. Als de beschadigde plek verwijderd is, kan de oppervlakte weer afgewerkt worden met olie. Er is geen zichtbare beschadiging meer aanwezig.

Eiken houten vloeren zullen krassen krijgen, in feite zal elke houten vloer krassen krijgen. Wanneer men een vloer met meer karakter wilt, zullen de krassen als het ware in de vloer blenden.

Daarnaast is een ander groot voordeel van het gebruiken van eiken hout bij druk bezochte gebieden. Dat het er enorm mooi uit ziet! De eiken houten vloer kan er zelfs mooier uit zien dan de dag dat het werd gelegd. Als het veel wordt gebruikt.

 width=

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?