Skip to main content

Welke vloerbedekking in je slaapkamer?

Gepost op 29 juli 2021

Welke soorten vloerbedekking zijn geschikt om te leggen in de slaapkamer? Het antwoord is heel kort: alle soorten. Welke soort vloerbedekking er uiteindelijk in de slaapkamer komt te liggen, is geheel afhankelijk van je eigen smaak en wensen. Aangezien het assortiment aan vloeren nogal overweldigend kan zijn, begin dan met de vraag: Welke kleur wil je dat de vloer heeft? Door te beginnen met die vraag, kun je stap voor stap verschillende soorten vloerbedekking afstrepen, totdat je uitkomt bij wat jij echt wilt.

Houten vloer

Wil je dat je slaapkamer een warme uitstraling heeft, dan is een houten vloer een goede keuze. Een houten vloer geeft je kamer een rustieke en rustgevende sfeer, en voelt daarnaast ook lekker warm aan. Verder is een houten vloer ook goed te combineren met vloerverwarming. Door de vele soorten behandelingen kun je je houten vloer ook nog aanpassen zoals jij wilt, zodat de vloer helemaal past bij wat jij voor ogen hebt.

Tapijt

Tapijt is de nummer 1 vloerbedekking voor de slaapkamer. Doordat tapijt warm aanvoelt (warmer dan een houten vloer) en lekker zacht is, is het een veel gekozen vloerbedekking. Daarnaast zal tapijt in de slaapkamer ook minder snel slijten dan wanneer het in de woonkamer ligt, omdat er veel minder op gelopen wordt. Verder is de keuze in tapijt gigantisch. Duizenden kleuren, patronen en materialen maken dat er een altijd wel een tapijt is die past bij jouw slaapkamer.

PVC vloer

Heb je liever vloerbedekking in je slaapkamer die makkelijk te onderhouden is, wel tegen een stootje kan en ook nog eens warm aanvoelt? Dan is een PVC vloer de vloer voor jou. Doordat PVC gemaakt wordt van kunststof, is de vloer ook nog eens waterbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Plus: een PVC vloer is een stille vloer, waardoor deze vrijwel geen geluid creëert.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?