Skip to main content

Wat zijn PVC vloeren?

Gepost op 21 juli 2021

PVC staat voor PolyVinylChloride en wordt gemaakt van aardolie, koolwaterstof en zouten. PVC is van zichzelf erg hard en broos. Vandaar dat er weekmakers toegevoegd worden om het flexibel te maken. Zonder deze weekmakers zouden de vloerdelen breken bij installatie of scheuren na slijtage, erg belangrijk dus! 

PVC vloeren zijn in de laatste jaren behoorlijk in populariteit gestegen. Dit komt vooral door de grote ontwikkelingen in uitstraling die zij hebben doorgebracht. Het product is als het ware met generaties steeds matter, slijt- en kleurvaster en vooral meer natuurgetrouw geworden. De uitstraling wordt dus steeds lastiger te onderscheiden van echt hout tegen een significant lagere prijs. Om deze redenen kiest men steeds vaker voor PVC als alternatief voor hout. 

Of PVC schadelijk is voor de gezondheid van mens en dier is een veelgestelde vraag. Vooral omdat in de tijd toen PVC net verkrijgbaar was er schadelijke weekmakers in het PVC zoals Ftalaten en Bisphenol A zaten. Nadat er nieuwe eisen gesteld waren over de productie van PVC vloeren zijn deze schadelijke stoffen uit de opbouw weggehaald. Hierdoor bestaan er geen gezondheidsrisico’s meer voor mens en dier als gevolg van materiaal veroudering.  

Tags: ,
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?