Skip to main content

Waarom een kersenhout vloer?

Gepost op 22 november 2021

Kersenhout is een prachtige roodbruine houtsoort met een warme uitstraling die veel verwerkt wordt in meubels. Het contrast tussen kersenhout en lichtere houtsoorten in meubilair levert unieke en sprekende combinaties op. Daarnaast zorgt de warme kleur en fijne nerf van het kersen ervoor dat het ook voor het fijne handwerk, zoals instrumenten of mesheften wordt gebruikt, om maar iets te noemen. Maar wat weerhoudt ons ervan om ook niet dat prachtige warme kersenhout als vloer te gebruiken? Precies, helemaal niks. Een kersenhout vloer is een echte eye-catcher.

Eigenschappen kersenhout

De eigenschappen van kersenhout zorgen ervoor dat het een uitstekende houtsoort is om in vloeren te verwerken. Kersen is een vrij duurzame houtsoort, waardoor het als vloer zijnde lang meegaat. Daarnaast heeft kersenhout als vloer ook weinig werking, waardoor de vloer dus lang mooi blijft en de kans op eventuele scheurtjes vele malen kleiner is. Verder laat kersenhout zich ook makkelijk bewerken en buigen, mocht dat nodig zijn als je een kersenhout vloer wilt gaan leggen. Qua hardheid kun je kersenhout vergelijken met eiken; het is geen hardhout maar ook niet eens van de zachtere houtsoorten. Het zit er tussenin.

Afwerkingen kersen

Een kersenhout vloer kun je op verschillende manieren afwerken, net wat jouw voorkeur heeft. Zo kun je zonder problemen je kersenhout vloer afwerken met hardwax, olie of lak. De meeste mensen kiezen ervoor om kersenhout af te werken met lak, omdat dat het mooiste resultaat zou geven. De lak zorgt ervoor dat de luxere en chiquere uitstraling van het kersenhout goed naar voren komt, wat dus bij vele de doorslag geeft om én voor kersenhout te kiezen én haar te behandelen met lak.

Een kersenhout vloer

De eigenschappen van kersen zorgt ervoor dat een kersenhout vloer in verschillende vormen gegoten kan worden. Zo zijn bijvoorbeeld de Visgraat Parket, Lametparket 3-strooks en Parketvloer Tapis allemaal in kersenhout uitvoering te verkrijgen. Verder is kersenhout ook een houtsoort die goed samengaat met vloerverwarming (handig om te weten!). Met een kersenhout vloer kun je dus ontzettend veel kanten op. Je haalt er een prachtige en warme (soms letterlijk) houten vloer mee in huis, die zorgt voor een luxere uitstraling waar je nog jarenlang van zal genieten.

Nieuwsgierig geworden naar een kersenhout vloer? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactformulier of breng een bezoekje aan een van onze showrooms.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam