Skip to main content

PVC vloer schoonmaken: hoe doe je dat?

Gepost op 11 januari 2022

Een PVC vloer is, wanneer goed onderhouden, een vloerensoort die wel een leven lang mee kan gaan. Maar hoe onderhoud je een PVC vloer nu goed? Dat begint met het schoonmaken ervan. In deze blog alles over jouw PVC vloer schoonmaken.

In het kort

Hieronder even een rijtje waarop te letten bij het schoonmaken van jouw PVC vloer.

 • Regelmatig schoonmaken door te stofzuigen en te dweilen:
 • Gebruik ­geen bijtende schoonmaakmiddelen:
 • Ga altijd secuur te werk, zodat je de beschermlaag van je PVC vloer niet beschadigt:
 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen en materialen die strepen kunnen veroorzaken.

Waarom je PVC vloer schoonmaken?

Ja, waarom zou je eigenlijk je PVC vloer schoonmaken? Je zou het een beetje kunnen vergelijken met tandenpoetsen. Door 2x per dag je tanden te poetsen, blijven je tanden niet alleen schoon, maar kan eventueel vuil zich niet ophopen, waardoor je tanden sterk en mooi blijven en lang(er) mee gaan. Hopelijk je hele leven lang. Hetzelfde geldt voor je PVC vloer; door regelmatig (dat hoeft bij je PVC vloer gelukkig niet 2x per dag te zijn) je vloer schoon te maken, zorg je ervoor dat vuil en vocht je PVC vloer niet kunnen aantasten en blijft je vloer mooi en sterk en gaat ie lang mee. De ruimte waar je PVC vloer ligt, maakt overigens niet uit; of de PVC vloer nu in de weinig gebruikte logeerkamer ligt of in de keuken, elke PVC vloer moet schoongemaakt worden.

Het schoonmaken zelf

Maar doe je dat dan? Je PVC vloer schoonmaken? Eigenlijk is dat best makkelijk. Een PVC vloer onderhoudt je het beste door regelmatig te stofzuigen (zo heeft eventueel zand en vuil van buiten geen kans om krassen te maken op je vloer) en te dweilen. Bij het dweilen zijn er wel een paar dingetjes om rekening mee te houden. Zo wordt het bijvoorbeeld afgeraden om een PVC vloer schoon te maken met allesreiniger of groene zeep (twee producten waar wij toch snel naar grijpen als we gaan schoonmaken). Allesreiniger en groene zeep laat namelijk strepen achter, zorgt voor een doffe waas over de vloer en kan de beschermlaag aantasten. Niet echt fijn. Eye-opener: een PVC vloer kun je het beste met water, of desnoods met een beetje schoonmaakazijn, schoonmaken. Of je kunt een speciale PVC vloer reiniger gebruiken. Maar hoe fijn is dit: gewoon een emmertje lauw/warm water en dweilen maar! Zo is je PVC vloer schoonmaken ineens een eitje geworden.  

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam