Skip to main content

Alles over kliklaminaat. Zelf doen of laten liggen?

Gepost op 18 oktober 2022

Kliklaminaat is een populair product in Nederland. Het wordt veel gebruikt voor vloeren en wandbekleding. Maar wat is kliklaminaat nu precies? En hoe leg je het zelf uit? Of is het beter om dit door professionals te laten doen? Wij vertellen je alles over kliklaminaat!

Wat is kliklaminaat?

Kliklaminaat is een kunststof vloerbedekking. Het wordt gemaakt van twee lagen: de onderste laag is een dragende laag van spaanplaat of houtvezelplaat. De bovenste laag is een toplaag van kunststof. Deze toplaag is voorzien van een decoratieve print. Kliklaminaat wordt in platen geleverd. Deze platen zijn ongeveer 4 meter lang en 1 meter breed.

Eenvoudig leggen

Kliklaminaat is relatief eenvoudig te leggen. De platen worden met elkaar verbonden door middel van kliksysteem. Je hebt hierbij geen lijm of schroeven nodig. Hierdoor is kliklaminaat ook gemakkelijk zelf te leggen. Het is wel belangrijk om de instructies goed door te lezen en de ondergrond goed voor te bereiden.

Goed ventileren

Als je kliklaminaat gaat leggen, is het belangrijk om de ruimte goed te ventileren. Kliklaminaat wordt namelijk gelijmd. De lijm kan dan gaan stomen en schadelijk zijn voor je gezondheid. Ventileer daarom de ruimte goed of leg het kliklaminaat in de openlucht.

Kliklaminaat is een zeer geschikt product voor vloeren en wandbekleding in huis. Het is relatief eenvoudig te leggen, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Wil je kliklaminaat leggen? Informeer dan eerst goed naar de verschillende mogelijkheden en voorbereiding die nodig is. Zo weet je zeker dat je een mooie, duurzame en veilige vloer of wand in huis haalt!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam