Skip to main content

Witte houten vloer: contrast creëren in uw interieur

Gepost op 10 juli 2016

Met een klassieke houten vloer creëert u met gemak een knusse en ambachtelijke sfeer in uw interieur. Tegenwoordig wordt er echter steeds vaker gekozen om de vloer te voorzien van een bepaalde kleur door middel van een speciale behandeling. Van een frisse witte houten vloer tot een imposante zwarte vloer; het team van Martijn de Wit Vloeren helpt u graag bij het vinden van de juiste kleur voor uw vloer!

Contrast creëren met een witte houten vloer

De laatste jaren is de witte houten vloer sterk toegenomen in populariteit. Dit komt mede door de opkomst van de Scandinavische interieur trend, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van lichte houten vloeren. Door middel van een witte vloer zorgt u voor een frisse en moderne look & feel voor uw interieur.

Daarnaast kan u de witte vloer gebruiken om contrast te creëren. Kiest u voor donkere of gekleurde muren bij uw witte houten vloer, dan zal u zien dit contrast uw interieur een unieke uitstraling mee geeft. Omdat uw vloer en uw muren de grootste oppervlaktes van de ruimte zijn, kan u deze goed gebruiken om contrast te creëren. U kan dit contrast natuurlijk ook realiseren door een zwarte houten vloer met witte muren te combineren.

White Wash behandeling

Wilt u die frisheid van een witte houten vloer, zonder het klassieke karakter van de vloer kwijt te raken? Door middel van een white wash behandeling krijgt de houten vloer een witte of grijze tint. De kleurintensiteit van white wash wordt bepaald de hoeveelheid wit pigment. Er zijn verschillende mogelijkheden; zo kan u ervoor kiezen om de white wash dekkend aan te laten brengen, of doorschijnend. Omdat eikenhout zich goed leent om bewerkt te worden, wordt deze houtsoort vaak gebruikt voor white wash vloeren.

Wilt u meer weten over de juiste houten vloer voor uw interieur of zoekt u naar een witte houten vloer of een white wash vloer? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden! Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam