Skip to main content

Welke vloer past bij jouw leefstijl?

Gepost op 26 juli 2019

Je hebt besloten een nieuwe vloer aan te schaffen. Misschien vanwege een verhuizing of verbouwing, of simpelweg omdat je de oude vloer helemaal zat was. Bij een nieuwe vloer uitzoeken komt best veel kijken. Natuurlijk moet de vloer binnen het budget passen, aansluiten bij het interieur en voldoen aan al je wensen. Maar wat mensen vaak schijnen te vergeten is dat de vloer ook moet passen bij jouw leefstijl. Niet elke vloer past bij elke leefstijl… Ben je benieuwd welke vloer het best bij jouw past? Lees dan snel verder.

Huisdieren en/of kleine kinderen

 

Met huisdieren of kleine kinderen in huis is het best een opgave om de juiste vloer te vinden. De vloer moet namelijk zowel comfortabel zijn voor de kinderen om op te spelen, als sterk en bestendig tegen beschadigingen en vlekken. Niet zo gek dus dat tapijt en vloerbedekking niet worden aangeraden met huisdieren of kinderen. Dit type vloer is zeer gevoelig voor vlekken en niet gemakkelijk te reinigen. Tegelijkertijd valt de houten vloer ook af. Een houten vloer is een flinke investering en vergt veel onderhoud. Het zou zonde zijn als deze vloer beschadigd. Maar welke vloer kies je dan wanneer huisdieren en kleine kinderen een groot onderdeel van je leefstijl uitmaken? Het beste is om te kiezen voor een gladde vloer, deze kun je gemakkelijk schoon maken, zoals bijvoorbeeld Laminaat of de pvc-vloer.

Student

 

Als student heb je natuurlijk niet veel te besteden. Ook is de kans groot dat je niet lang blijft wonen op je huidige woonplek. Daarom kun je natuurlijk het beste kiezen voor een vloer die redelijk goedkoop is. Wij raden studenten vaak aan om te kiezen voor een vinyl vloer met houtprint, dit zijn goedkope vloeren met redelijke kwaliteit. Vinyl vloeren zijn in verschillende kleuren en prints te verkrijgen waardoor je veel keuze hebt om jouw studenten kamer/huis precies zo in te richten zoals jij wilt!

 

Traditioneel

 Met een traditionele leefstijl doelen we eigenlijk op een ‘huisje, boompje, beestje’ leefstijl. Of te wel, een doorsnee gezien waarbij de ouders fulltime werken en de kinderen al wat ouder zijn of zelfs al uit huis. Deze factoren hebben namelijk veel impact op het interieur. Met deze leefstijl is het niet zo gek om te investeren in een wat duurdere vloer, bijvoorbeeld een de klassieke houten vloer of een massief houten vloer. Deze vloeren zijn wat duurder in aanschaf en vergen wat meer onderhoud, maar ze zijn erg duurzaam en maken een echt statement in het interieur.

 

 

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam