Skip to main content

Welke vloer kiest u met huisdieren?

Gepost op 08 mei 2019

Wanneer u huisdieren heeft of van plan bent om huisdieren aan te schaffen dan heeft dat grote invloed op uw interieur. Voornamelijk voor honden of katten is het best een opgave op een geschikte vloer te vinden.  Ze laten namelijk veel krassen, haren en ander vuil achter. Dat kan uw vloer beschadigen of zelfs onhygiënisch worden, en dat wilt u natuurlijk voorkomen! Maar welke vloer is nou het meest geschikt voor huisdieren? En waar moet je op letten? In deze blog zetten we alles voor u op een rijtje!

 

Welke factoren spelen een rol?

Katten en honden nemen veel vuil mee van buiten, ze verliezen vaak haren en ze kunnen de vloer beschadigen door bijvoorbeeld krassen te maken. Met deze factoren dient u dus allemaal rekening mee houden tijdens het uitkiezen van de vloer. Veel mensen denken dat vloerbedekking de juiste keuze is voor huisdier en baasje, omdat het lekker ligt en er geen krassen op gemaakt kunnen worden. Echter is vloerbedekking tegelijkertijd ook de vloer die het lastigste te reinigen is en daarbij ook zeer gevoelig is voor vlekken. Niet erg handig dus met huisdieren die ook weleens een “ongelukje” kunnen veroorzaken. Daarnaast kan tapijt voor mensen met bijvoorbeeld een allergie voor huisstofmijt of een andere allergie voor stof de situatie verergeren, door het haar en vuil wat in het tapijt blijft hangen krijgen mensen met een allergie nog meer last. Daar leest u  hier meer over.

Het beste is dus om te kiezen voor een vloer die je makkelijk schoon kunt houden door te dweilen. Een gladde vloer dus, zoals bijvoorbeeld laminaat. Maar ook laminaat heeft grote nadelen voor huisdieren. Honden hebben te weinig grip op laminaat en kan daardoor gemakkelijk uitglijden. Een gevaarlijke situatie, en ook nog eens enorm slecht voor de heupen van de hond.

 

Welke vloeren zijn wel geschikt?

Tapijt en laminaat vallen dus eigenlijk al af. Maar welke vloeren zijn dan wel geschikt? Gelukkig blijven er nog redelijk wat opties over. Onze voorkeur zou uitgaan naar een PVC-vloer. De PVC-vloer is gemaakt van een type kunststof die veel voordelen kent voor honden en katten.  Deze vloeren hebben namelijk genoeg grip en zijn gemakkelijk schoon te houden. Ook zullen er niet snel krassen komen op een PVC-vloer. En nog een voordeel voor uw dieren, de PVC-vloer neemt snel kamertemperatuur aan, waardoor het erg comfortabel is om op te liggen voor uw huisdieren. Andere goede opties zijn bijvoorbeeld plavuizen of natuursteen tegels. Dit zijn namelijk echt kwaliteit vloeren en ook eenvoudig schoon te houden. Daarbij zijn deze vloeren ook duurzaam en geschikt voor vloerverwarming. Wel ligt de prijs wat hoger voor deze vloeren.

 

Twijfelt u over de vloerkeuze? Wij staan voor u klaar met advies. Neem gerust contact op met de professionals van Martijn de Wit.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam