Skip to main content

Welke type vloeren zijn er op de markt?

Gepost op 13 januari 2022

Ga je binnenkort verhuizen, ben je net verhuisd of is de kamer gewoon aan een nieuwe vloer toe? Welke situatie ook van toepassing is, een nieuwe vloer uitzoeken kan best een karwei zijn. Want welke typen vloeren zijn er tegenwoordig op de markt te vinden? Welke voordelen hangen er aan de verschillende soorten vloeren? En hoe te kiezen? In deze blog vertellen we je wat meer over de verschillende type vloeren die vandaag de dag op de markt te vinden zijn. Zodat jij, na het lezen van deze blog, weer een stapje verder bent in jouw vloerenzoektocht.

Tegelvloer

Wanneer je denkt aan tegels, zijn de badkamer en keuken vaak de ruimtes die te binnen schieten. En hoewel dat een logische gedachtegang is, kunnen tegels ook prima in andere ruimtes gelegd worden. Wat dacht je van de hal/gang of anders de woonkamer? Tegels zijn in allerlei soorten en maten (dus ook lekkere grote) te vinden, waardoor ze makkelijk te leggen zijn. Daarnaast zijn tegels ook heel onderhoudsvriendelijk, en heb je er bijna geen omkijken naar.

Gietvloer

De gietvloer is een prachtige vloer die je veel terugziet in het industriële interieur. De bovenlaag van de gietvloer zorgt voor goede bescherming tegen slijtage en maakt de vloer onderhoudsvriendelijk. De gietvloer is wel een vloer die, na het gieten, niet meer verwijderd kan worden. Echter, je kunt wel heel makkelijk een nieuwe vloer over een gietvloer leggen.

PVC vloer

De PVC vloer wordt steeds populairder, mede dankzij de vele voordelen die aan de vloer kleven. PVC bestaat uit een aantal lagen kunststof en heeft als voordeel dat de vloer flexibel is, goed warmte geleid (waardoor PVC uitstekend samen gaat met vloerverwarming) en duurzaam is. Daardoor gaat een PVC vloer ook ontzettend lang, dat kan een leven lang zijn, mee, mits goed onderhouden.

Laminaatvloer

Laminaat is de houten tegenhanger van de PVC vloer. Bestaande uit meerdere lagen geperst hout, met een kunststof toplaag met houtlook, is laminaat tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Het grootste voordeel is dat laminaat veel makkelijker te leggen is dan een houten vloer.

Vinylvloer

Vinyl is een PVC vloer die niet in tegels of planken gelegd wordt, maar in rollen. Dit zorgt er ook voor dat vinyl altijd aan de ondergrond verlijmd moet worden (in tegenstelling tot PVC dat je los op de ondervloer kan leggen, zwevend heet dat). Voordeel van de verlijming is dat er geen ruimte is voor geluidsoverlast vanuit je vloer. Daarnaast is vinyl met allerlei motieven en opdrukken te verkrijgen en makkelijk te onderhouden.

Houten vloer

De houten vloer, ook wel parketvloer genoemd, wordt gemaakt van echte houten planken die verlijmd gelegd worden. Doordat je bij een houten vloer te maken hebt met een natuurproduct, zal het motief van de planken altijd net even anders zijn, waardoor je vloer zijn eigen karakter en uitstraling heeft. Het onderhouden van een houten vloer doe je door middel van het regelmatig opschuren en in de lak/wax/olie te zetten.

Tapijtvloer

De laatste type vloer die we bespreken is het tapijt.  Tapijt is een vloerbedekking die voor veel warmte, sfeer en uitstraling in de ruimte zorgt. Groot bijkomend voordeel van tapijt is dat tapijt geluiddempend is. Tapijt zie je dan ook vaak terug in slaapkamers, op trappen en overlopen. Verder is tapijt in allerlei soorten en kleuren te verkrijgen, zowel op de rol (een groot stuk tapijt) als in tapijttegels die makkelijk te leggen zijn.

Zo, dat is het rijtje verschillende type vloeren. Hopelijk ben jij weer een stukje geholpen in je vloerenzoektocht. Mocht dat niet zo zijn, neem dan gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam