Interieur trend: houten vloer met marmer

Welke soorten laminaat zijn er?

Laminaatvloeren zijn al jaren favoriet. Logisch, want een laminaatvloer kent ontzettend veel voordelen. Allereerst is een goede laminaatvloer vaak niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Daarnaast is laminaat zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud. Wat wil je nog meer? Toch sta je voor een beste keuze wanneer je kiest voor een vloer van laminaat. Je hebt namelijk best veel opties. Benieuwd welke soorten laminaat er zijn? En welke raden wij aan? Lees snel verder.

 

Kliklaminaat

 

We beginnen maar eens bij de populairste soort laminaat. Namelijk: kliklaminaat. Dit type laminaat is erg voordelig en zeer eenvoudig om zelf te leggen. Daarnaast is kliklaminaat verhuisbaar, en daarom ook een duurzame vloer. Ideaal voor starters of studenten.

 

Vlak laminaat

 

Vlak laminaat, of te wel, laminaat zonder v-groef is een type laminaat zonder gleuf tussen de rijen. Hierdoor krijgt de vloer eigenlijk direct een luxere uitstraling, omdat de vloer er super strak uitziet. Ideaal voor in een modern of industrieel interieur. Daarnaast is ook dit type laminaat weer in verschillende kleuren te verkrijgen.

 

Breed/XXL Laminaat

 

Een andere variant van laminaat vind je in het XXL laminaat. De naam spreekt natuurlijk voor zich, dit type laminaat is namelijk extra breed. Met een minimale breedte van 24 cm planken. Extra breed laminaat staat prachtig in een wat smallere woning, omdat je zo de illusie van meer ruimte creëert. Het is namelijk zo: hoe breder de plank, hoe ruimer de kamer oogt. Ideaal dus wanneer je een wat kleinere woning hebt.

Meer opties

In dit artikel hebben wij de populairste soorten laminaat behandelt. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere opties. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!