Skip to main content

Een visgraat vloer in alle maten

Gepost op 09 mei 2018

Een visgraat vloer is een soort patroon in je vloer. De planken worden op een andere manier neergelegd dan normaliter: ze vormen namelijk een soort visgraat beeld. Dit patroon stamt al uit de 16e eeuw waarbij de mooiste paleizen zo’n visgraat vloer kregen. Dit werd toen der tijd gelegd door een professionele parketteur waardoor het dus ook onbetaalbaar was voor het ‘normale’ volk. Dit is nu natuurlijk niet meer het geval. Nu is het wel betaalbaar maar nog steeds tegen de duurdere kant, maar dan heb je natuurlijk ook wat. Maar waarom zou je dan een visgraat vloer moeten nemen?

Persoonlijke stijl

Ten eerste is een visgraat vloer heel erg stijlvol. Het straalt veel klasse uit en heeft een mooie strakke uitstraling. Daarnaast hebben niet veel mensen ook een visgraat vloer. Heb jij een specifieke voorkeur voor de materiaal van je vloer? Ook dat kan je natuurlijk nog uitkiezen. Een visgraat patroon kan je namelijk nemen bij hout, PVC of laminaat. Iedere materiaal heeft weer een andere unique uitstraling. Wil je een rustiekere houten vloer met een visgraat of wil je liever een noestarme laminate vloer? Alles kan, het ligt alleen aan je persoonlijke voorkeur.

Ruime keuze

Zoals ik hiervoor al zei heb je veel keuze bij een visgraat vloer. Deze keuze houdt nog niet op. Je heb namelijk ook zelf de keuze hoe dik je de planken in je vloer wilt hebben. Hoe groter de planken, hoe rustiger de vloer oogt. Dit is natuurlijk weer afhankelijke van jouw persoonlijke stijl.

In grote ruimtes raad ik je aan om wat bredere visgraat planken te laten neerleggen. Dit zorgt er namelijk niet voor dat de ruimte klein oogt. Het straalt ook meer ruimte uit als je wat grotere en grovere planken laat plaatsen.

Ben jij al ook overtuigd om een visgraat vloer te nemen? Ik wel.

 

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?