Skip to main content

Tips: zo verwijder je succesvol hardnekkige vlekken uit het tapijt

Gepost op 18 juni 2019

Oeps! Gemorst op het tapijt? Het overkomt iedereen weleens. Een glas rode wijn, verf of nagellak… Ongeluk zit in een klein hoekje. De eerste reactie is natuurlijk paniek. Maar dat is niet meer nodig! Met deze lifehack verwijder je gemakkelijk hardnekkige vlekken uit het tapijt.

Oeps! Een vlek, wat nu?

 

Het kan iedereen gebeuren. Je let even niet op en plotseling zit er een vlek in het tapijt. Wanneer dit gebeurd is het belangrijk om snel te handelen. Het is namelijk zo dat een verse vlek makkelijker te verwijderen is. Maar hoe ga je tewerk? Onze eerste tip is altijd: deppen, niet wrijven! Wrijven is echt uit den boze wanneer het aankomt op vlekken.  Door te wrijven geef je de vloeistof de kans op te verspreiden. Zo wordt de vlek dus alleen maar groter en dringt de vloeistof dieper in het tapijt. De kans is groot dat je hem er dan nooit meer uitkrijgt!

Is er een grote hoeveelheid gemorst? Dan kun je ook proberen om de substantie op te zuigen met uw stofzuiger. Het is belangrijk dat de vlek zoveel mogelijk droogt.

Wat is er gemorst?

Voor de volgende stap is het belangrijk om te weten wat er precies is gemorst. Verschillende substanties vereisen namelijk verschillende verwijder methode. De ene substantie kan ook hardnekkige vlekken veroorzaken dan de ander. Vlekken van bijvoorbeeld bloed of verf hebben een vrij eenvoudige behandeling. Na het droogdeppen, spoelt u de vlek af met lauw water. Hierna behandel je de vlek kort met (karne)melk. Herhaal dit totdat de vlek volledig verwijderd is. Vlekken van bijvoorbeeld inkt of kauwgum zijn minder eenvoudig te behandelen. Inkt vereist zwaarder geschut, zoals bijvoorbeeld behandeling met alcohol, citroensap en witte azijn. Kauwgom is te verwijderen door te wrijven met ijsblokjes en vlekkenverwijderaar.

Rode wijn

Op een feestje rode wijn gemorst op uw tapijt? Dat mag de pret niet drukken. Ook rode wijn is te verwijderen uit uw tapijt. Probeer eerst de wijn te absorberen door te deppen met een keukenpapier. Strooi daarna zout over de plekken waar het nog nat is. Laat het zout even inwerken, en zuig het daarna op met de stofzuiger. In de meeste gevallen zou de vlek zo volledig verdwijnen.  Niet genoeg zout in huis? Deze methode werkt ook met een mengsel van 75% water en 25% baking soda.

 

Zo, nu hoef jij je geen zorgen meer te maken! Want met deze tips verwijder je alle vlekken uit je tapijt!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam