Skip to main content

Tapijt op trappen: waarom het zo belangrijk is! 

Gepost op 04 januari 2023

Wie houdt er niet van een zacht en leuk tapijt op trap? Het geeft de ruimte een warme, gezellige sfeer en maakt het ontelbare keren dat je de val op en af gaat, een stuk aangenamer. Karpetten op trappen zijn al lang een populaire manier om je interieur te verfraaien. Maar wist je dat karpetten op trappen ook heel praktisch zijn? In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van het hebben van karpetten op trappen

1. Veiligheid

Als je kinderen of oudere mensen in huis hebt, is veiligheid essentieel. Zonder tapijt kan de val glibberig zijn, waardoor iemand per ongeluk kan uitglijden terwijl hij of zij naar boven of beneden loopt. Met een kleedje over de tredes wordt dit probleem verholpen doordat er meer grip wordt gecreëerd voor degene die naar boven of beneden gaat

2. Minder lawaai

Tapijt op trap helpen bij het dempen van geluid als je naar boven en beneden loopt. Dit betekent dat als iemand ‘s nachts thuiskomt, je buurman minder snel wakker wordt gemaakt door harde stappen op de val! Ook als er meer drukte in huis is, zoals bij feestjes of partijtjes, kan een kleed veel lawaai absorberen wat veel rustiger is voor bezoekers maar ook voor jouw buren!

3. Meer warmte

Kortom, met tapijt op de trap creëer je niet alleen meer grip en geluidsabsorberendheid, maar ook meer warmte in huis! Deze warme sfeer gecombineerd met gezellige accessoires maken van jouw interieur dé plek om thuis te komen na een lange dag werken!

Bovendien voorkom je hiermee dat energie verloren gaat aan warmte-uitstraling door de tredes doordat ze bedekt worden met tapijten!

Kortom, tapijten op een trap bieden diverse voordelen als het gaat om veiligheid, geluid en warmtebehoud in huis! Of je gaat nu voor eenvoudige neutrale matrassen of vrolijke prints; er is genoeg keus om jouw val net zo uniek te maken als jezelf! Bovendien hoef je hier niet diep voor in de buidel te tasten; vaak zijn er goede deals te vinden online waardoor jouw droomtrap betaalbaarder dan ooit is. Ga dus snel aan de slag met het versieren van jouw val met prachtige tapijten!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam