Skip to main content

PVC vs. laminaat: voor welke ga je?

Gepost op 31 augustus 2021

Je bent toe aan een nieuwe vloer, en hebt al wat informatie ingewonnen over zowel PVC als laminaat, maar je weet nog niet helemaal welke vloer nu de beste keuze is. In dit artikel zetten we nog eens de voor- én nadelen van beide vloeren tegenover elkaar.  Zodat jij na het lezen van dit artikel de beste vloer voor jou kan kiezen.

Onderhoud

Zowel PVC als laminaat zijn vloeren waar je bijna geen omkijken naar hebt. Even een stofzuiger of dweil over de vloer heen en ze is weer schoon. Het enige waar je bij laminaat rekening mee moet houden: het is gemaakt van hout, waardoor het gevoeliger is voor vocht dan een PVC vloer.

PVC vs. laminaat: Vochtbestendigheid

Zoals we al zeiden is laminaat gevoeliger voor vocht dan PVC. Wanneer laminaat langdurig aan vocht wordt blootgesteld, trekt dit in de vloer en gaat je vloer kapot. PVC daarentegen kan goed tegen vocht en is ook geschikt om in vochtige ruimtes te gebruiken, zoals de keuken of de badkamer.

Geluiddemping

Wanneer je op zoek bent naar een geluiddempende vloer, zonder rekening te hoeven houden met de ondervloer, is PVC de juiste keuze. PVC is ontzettend geluiddempend en daarmee zeer geschikt voor trappen, appartementen of de bovenverdiepingen in een woonhuis. Laminaat kan ook zeer geluiddempend zijn, mits je de juiste ondervloer voor die desbetreffende ruimte gebruikt. Maar laminaat zal nooit zo stil zijn als PVC dat kan.

PVC vs. laminaat: Duurzaamheid

Als je duurzaamheid belangrijk vindt, is PVC de vloer voor jou. PVC vloeren zijn bijna niet stuk te krijgen, zelfs niet als ze intensief gebruikt worden. Dit maakt PVC niet alleen zeer geschikt voor trapbekleding, maar worden hierdoor ook veelvuldig in kantoren of winkels gebruikt. Wil je toch liever laminaat, let dan vooral op de kwaliteit van het product. De duurzaamheid van laminaat gaat hand in hand met de kwaliteit.

PVC vs. laminaat: Conclusie

Het gebruik van PVC vs. laminaat is dus een beetje afhankelijk van je voorkeuren en in welke ruimte(s) je de vloer wilt gaan leggen. Echter, over het algemeen heb je met PVC veel meer mogelijkheden en voordelen dan met laminaat. Dus maakt het jezelf gemakkelijk en kies vandaag nog een mooie PVC vloer uit.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam