Skip to main content

PVC vloer, alle voor en nadelen voor jou op een rij!

Gepost op 06 juni 2018

Denk jij eraan om een nieuwe vloer te nemen? En weet je nog niet 100% zeker of dit een PVC vloer gaat worden. Ga dan goed zitten want na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je wilt.

Nadelen PVC vloer

Laten we maar eerst beginnen met de nadelen van een PVC vloer. Je kan in bijna elke prijsklasse een PVC vloer kopen, maar dit heeft dan ook invloed op de kwaliteit. Neem jij een goedkopere vloer, dan is de kans groot dat die snel beschadigd. Als mensen steentjes onder hun schoenen hebben, kan dit van grote invloed zijn op jouw vloer. Je kan dit natuurlijk voorkomen door een deurmat neer te leggen bij de ingang van je huis of mensen hun schoenen uit te laten doen.

Wil je een goede kwaliteit PVC vloer? Dan ben je redelijk veel geld kwijt per vierkante meter. Het aanschaffen van een goede laminaat vloer kost dan minder geld per vierkante meter. Maar als je uiteindelijk een goede PVC vloer aanschaft, dan heb je ook wel wat!

Als laatste is het erg van belang dat de vloeroppervlakte volledig geëgaliseerd  is. Dit is erg belangrijk omdat PVC een erg dunne vloer is van zichzelf. Dit betekent dus ook dat je snel erdoor heen kan kijken.

Voordelen PVC vloer

Naast alle nadelen, heeft deze vloer ook heel veel voordelen. Ten eerste is dit een vloer die samen kan gaan met vloerverwarming. De vloerverwarming zal dan geen invloed hebben op het uiterlijk van je vloer.

Daarbij heeft enorm mooie dessins. Een pvc vloer betonlook, of toch een pvc vloer houtenlook? Het kan allemaal.

Je hebt geen platte plinten meer nodig. Een PVC vloer wordt namelijk erg strak tegen de muur aangelegd waardoor dit niet meer nodig is.

Hiernaast is het ook erg makkelijk in onderhoud. Zo af en toe een stofzuiger erover heen en eens in de zoveel tijd met een PVC-reiniger is wel genoeg.

Als laatste is deze vloer makkelijk te vervangen. En hierbij bedoel ik dat als er een deel van je vloer beschadigd is, je dit gedeelte heel makkelijk eruit kan laten halen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam