Skip to main content

PVC in de badkamer? Jazeker!

Gepost op 28 juli 2021

Wanneer je denkt aan een nieuwe badkamervloer, denk je hoogstwaarschijnlijk aan een nieuwe tegelvloer. Maar er zijn ook andere vloeren die bij uitstek geschikt zijn voor de badkamer en andere vochtige ruimtes. PVC is zo’n vloer. In deze blog meer informatie over waarom PVC in je badkamer een uitstekende keuze is.

Water is geen enkel probleem

PVC heeft verschillende eigenschappen die ervoor zorgen dat PVC in de badkamer geen enkel probleem is. Een van die eigenschappen is dat PVC waterbestendig is. PVC wordt behandeld om waterdicht te zijn, waardoor ze grote hoeveelheden water aankunnen zonder dat er vocht in de vloer doordringt. Let er wel op de PVC niet te lang in contact kan staan met water. De voegen en randen van de PVC vloer kunnen door langdurig contact met water beschadigen, wat je op den duur ervoor kan zorgen dat je PVC vloer stuk gaat. Leg de PVC vloer dus niet in je doucheruimte; de rest van de badkamer is geen enkel probleem.

Een fijn gevoel

Ken je dat gevoel van ’s ochtends vroeg met blote voeten op een ijskoude tegelvloer lopen? Niet echt prettig, toch? Met een PVC vloer in je badkamer is dat verleden tijd. PVC vloeren nemen namelijk omgevingswarmte in zich op, waardoor je niet snel last zal hebben van koude voeten wanneer je op een PVC vloer loopt. Het is dus niet erg als je weer eens half-slapend je sloffen of slippers vergeten bent aan te trekken op weg naar de badkamer.

Nooit meer glibberen

PVC vloeren voeren water af, waardoor ze niet glad worden. Je kan dus met een gerust hart onder een stomende douche vandaan komen, je zal niet uitglijden op een PVC vloer.

Makkelijk te onderhouden

PVC vloeren zijn heel makkelijk te onderhouden. Voor het schoonmaken is het enkel even de bezem of dweil eroverheen en is je vloer beschadigd, dan vervang je binnen enkele minuten zo de beschadigde plank.

Stapelen

Wil je een PVC vloer in je badkamer, maar heb je geen zin om eerst de huidige tegels eruit te slopen? Geen nood, een PVC vloer is zeer makkelijk op een andere vloer te plaatsen. Het enige waar je op moet letten, is dat je de oude tegelvloer eerst egaliseert voordat je de nieuwe PVC vloer erop legt. Dus ben je toe aan een nieuwe vloer? Leg vandaag nog PVC in je badkamer voor een compleet nieuwe look.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam