Skip to main content

Plinten uitkiezen bij je laminaat

Gepost op 31 mei 2018

Het uitkiezen van de perfecte laminaat vloer kost veel werk maar hier komt nog een keuze bij. Het is namelijk ook belangrijk dat je bijpassende plinten kiest en uiteindelijk koopt. De keuze hierin kan dan nog best lastig zijn. Je hebt namelijk de keuze uit drie soorten plinten: plakplinten, muurplinten of overzetplinten. Wat zijn de voordelen en hoe kan je deze het best leggen? Hieronder wordt dat allemaal uitgelegd voor je. 

Plakplinten

Een andere naam voor plakplinten is afwerkplinten. Dit is vooral een goede keuze plint als je veel ruimte hebt tussen je laminaat en de muur. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte tussen je laminaat en de muur afgedekt wordt. Hierbij heeft je laminaat ook nog de ruimte om uit te zetten. Je hebt plakplinten in alle soorten en maten. Wel zijn deze vaak scherp aan de achterkant waardoor je ze makkelijk tegen de muur kan plakken.

Overzetplinten

De naam zegt het eigenlijk al. Deze plinten zet je over je huidige plinten heen. Dit kan je doen als je toch een andere look aan je huis wilt geven. Met weinig moeite kan je je huis snel opknappen. Deze worden bijvoorbeeld vaak bij huisrenovatie’s gebruikt. Dan vraag je je natuurlijk af, waarom haal je de oude niet weg? Ten eerste omdat dit soms niet mag. Hierbij kan je denken aan een huurwoning waarbij je aan dat soort dingen niet mag klussen. Overzetplinten zijn ook ideaal om draden weg te werken. Ook deze plinten zijn er in alle soorten en maten.

Muurplinten

Een ander woord voor een muurplint is een MDF plint. Het grote voordeel van deze plint is dat je vaak niets meer aan hoeft te doen. Deze zijn namelijk kant en klaar. Daarnaast zijn deze plinten ook niet extreem duur en kunnen ze een langere periode mee gaan in je huis.

Er is dus genoeg keuze. Weet jij al welke plinten je neemt?

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?