Skip to main content

Passen de meubels bij jouw vloer?

Gepost op 30 maart 2017

Houten vloeren geven kamers een prachtige, luxe uitstraling aan elke kamer waarin het wordt geplaatst. Het verandert de kamer compleet, en het geeft je huis ook meer waarde. Maar voor een echte perfecte makeover van je kamer moet je niet stoppen bij de vloer. Het gaat verder bij de meubels.

 

Keuzes, keuzes, keuzes…

Je hebt nu meer keus dan ooit wanneer je een houten vloer uitzoekt. Naast dat houten vloeren nooit uit de mode gaan, komen er elk jaar ook nog eens tal van nieuwe stijlen bij. Dus neem de tijd om de vloer te kiezen die precies bij jouw wensen past. Terwijl mensen een groot deel van de tijd en moeite besteden aan het kiezen van de juiste houten vloer voor in huis, nemen ze niet zoveel tijd voor het kiezen van de meubels. Ook dit is belangrijk. De juiste meubels kunnen jouw nieuwe plannen voor de kamer het perfecte plaatje geven. Kortom; hoe match je jouw meubels met jouw houten vloer?

meubels combineren met de houten vloer

Dezelfde kleur of niet?

Natuurlijk kan je meubels kiezen die dezelfde kleur of hetzelfde soort hout hebben als de vloer. Dit is erg misschien verleidelijk en makkelijk. Maar design experts raden aan om dit te voorkomen. De keuze blijft natuurlijk bij jou. Een kamer met allemaal meubels, gemaakt van hetzelfde hout als de vloer, kan erg saai om naar te kijken zijn.

 

Kijk eens naar meubels met een lichtere of donkere kleur dan de vloer. Zo vallen beide op hen eigen manier op. Zorg hierbij voor dat beide een gezamenlijke stijl creëren. Wil je liever niet verschillende soorten hout gebruiken? Probeer dan eens alleen een andere afwerking of kleur.

 

De kleur die je kiest voor je meubels komt natuurlijk overeen met de sfeer die jij de kamer wil meegeven. Veel mensen kiezen voor een lichte vloer om de ruimte groter doen te lijken. Kijk dan eens naar lichte meubels om dit effect te versterken.

 

Niet alleen uiterlijk

Het uiterlijk tussen de vloer en meubels moet samengaan. Maar ze moeten ook fysiek samengaan. Vergeet daarom geen anti slip dopjes en andere bescherming onder de meubels te plaatsen. Vooral onder welke veel verschoven worden. Probeer meubels op te tillen in plaats van verschuiven.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam