Skip to main content

Op zoek naar een geluiddempende vloer: welke soorten zijn er?

Gepost op 22 juli 2021

In wat voor woning je ook woont, er is niks vervelender dan het geluid van rondlopende, stampende of rondrennende personen op de verdieping boven je. Geluid dat doorklinkt door de vloer is gewoon vervelend en irritant. Gelukkig is daar wat op te doen: het aanleggen van een geluiddempende vloer. In deze blog meer informatie over verschillende soorten geluiddempende vloeren.

De tapijtvloer

Tapijt is een van de stilste en meeste geluiddempende vloeren die er is. Daarom ontleent dit soort geluiddempende vloer zich uitstekend voor bovenverdiepingen en appartementen. Daarnaast voelt tapijt lekker zacht en fijn aan je voeten en geeft het een warm gevoel.

              Echter wordt tapijt niet zo vaak gekozen als je zou denken. Tapijt draagt nog steeds het label ‘ouderwets’ en is daarnaast best lastig schoon te houden. Want hoewel je kruimels en vuil niet ziet liggen, het is wel degelijk aanwezig. Dus als je het geen probleem vindt om je tapijt regelmatig te stofzuigen en wil je graag warme voeten, dan is tapijt een goede keuze.

De linoleumvloer

Linoleum wordt vaak verward met vinyl, terwijl er tussen deze twee vloersoorten een groot verschil zit. Vinyl wordt gemaakt van synthetisch materiaal, linoleum van natuurlijke materialen. Linoleum is een goede geluiddempende vloer, die ook nog duurzaam is. Verder wordt linoleum ook veelal gebruikt door mensen die astma ervaren of een andere longaandoening. Enkele nadelen zijn het prijskaartje dat er aan linoleum hangt, het feit dat het ongeschikt is om in vochtige ruimtes te gebruiken en dat het gevoelig is voor sommige schoonmaakmiddelen. Linoleum is dus een geluiddempende vloer waarbij je de voor- en nadelen goed tegen elkaar moet afwegen.

De vinylvloer

Zoals gezegd is vinyl een geluiddempende vloer gemaakt van synthetisch materiaal, die goed betaalbaar is. Nadeel is wel dat een vinylvloer een zachte vloer is, waardoor deze makkelijk beschadigd. Daarnaast zit er onderling tussen de verschillende soorten vinylvloer wel degelijk verschil in bijvoorbeeld kwaliteit. Wanneer je voor een vinylvloer kiest, laat je dan goed informeren.

De PVC vloer

De PVC vloer is een echte allrounder. PVC is een stille vloer, die door zijn click-systeem ook nog eens makkelijk te leggen is. Daarnaast is PVC ook waterafstotend en warmte doorlatend, waardoor deze vloer zich bijvoorbeeld goed leent om over de hele benedenverdieping gelegd te worden. Verder is PVC uiterst duurzaam en onderhoudsvrij. Het ‘enige’ nadeel is de prijs, maar gezien deze allrounder, valt die in veel gevallen in het niet bij de vele voordelen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?