Skip to main content

Meer over beton laminaat

Gepost op 12 februari 2022

In deze blog lichten we weer een bijzondere vloer uit. Deze keer gaan we het hebben over beton laminaat. Wat is beton laminaat en welke voordelen hangen er aan beton laminaat? Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Wat is beton laminaat?

Wanneer je je huis of werkplek wilt inrichten met een industriële look, komt daar vaak ook een betonvloer of gietvloer bij kijken. Niet iedereen zit er op te wachten om een beton- of gietvloer te laten storten. Dan kan beton laminaat de uitkomst zijn. Wel de looks, maar niet het zware werk van de vloer (laten) gieten en de bijbehorende kosten. En daarnaast is een betonvloer of gietvloer in de winter (zonder vloerverwarming) niet echt prettig om met je sloffen of blote voeten op te lopen. Brrr.

              Beton laminaat is dus een vloer is makkelijk te leggen is, warm en zacht aanvoelt aan je voeten, en daarnaast ook nog eens prima te combineren is met vloerverwarming. Met een uitstraling die helemaal past bij een industrieel interieur.

Voordelen van beton laminaat

Beton laminaat heeft een aantal voordelen, en die voordelen zorgen ervoor dat deze vloerensoort steeds populairder wordt. Zo is een van die voordelen dat beton laminaat nog nauwelijks te onderscheiden is van een originele betonvloer. Als je het niet zou weten, zul je echt het verschil niet zien. Verder heeft beton laminaat een gewilde uitstraling. De betonlook draagt bij aan het minimalistische effect van het interieur, maar laat het er tegelijkertijd ook strakker en moderner uitzien.

Daarnaast is het ook zo dat beton laminaat alle voordelen van een echte betonvloer heeft, maar niet de nadelen. Mensen zien vaak af van een echte betonvloer, omdat deze dus koud aanvoelt, er kunnen scheuren in ontstaan en het gieten van de vloer kan een behoorlijke klus zijn. Laminaat daarentegen is warm, onderhoudsarm, kan wel tegen een stootje en is ook nog eens makkelijk te leggen. Het laatste voordeel van beton laminaat tegenover een betonvloer is natuurlijk de prijs. Voor beton laminaat hoef je lang niet zo diep in de buidel te tasten als voor een originele betonvloer.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam