Skip to main content

Maak je laminaatvloer af met bijpassende plinten

Gepost op 29 november 2018

De soort vloer kiezen is voor de meeste mensen al een hele opgaven. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een laminaat vloer te nemen, ben je nog niet klaar. Een vloer is namelijk nooit af zonder plinten. Ook dit kan een erg moeilijke keuze zijn aangezien er niet één soort plint beschikbaar is. In het volgende artikel vertellen wij u wat meer over de soorten plinten en de voordelen van bepaalde plinten.

Overzetplinten

De eerste soort plint waar ik wat meer over ga vertellen zijn overzetplinten, en eigenlijk omschrijft de naam al wat voor soort plinten dit zijn; plinten die je over je huidige plinten heen zet. Heb je dus al een vloer en plinten, maar wil je liever iets anders? Dan is dit de perfecte oplossing. Je geeft zo heel gemakkelijk je vloer een andere look. Overzetplinten zijn ook ideaal als je in een huis woont waar je de huidige plinten niet mag weghalen. Dit is soms het geval in huurwoningen. Als je dus de huidige plinten in je huurwoning niet mooi vindt, kan je gemakkelijk overzetplinten kopen om je vloer toch meer naar je eigen smaak te brengen.

Plakplinten

De tweede soort plinten zijn plakplinten. Deze worden dus, zoals de naam weer aangeeft, geplakt. Als je veel ruimte overhoudt tussen de muur en het laminaat is dit de perfecte oplossing want je dekt zo gemakkelijk de ruimte af. Plakplinten zijn vaak niet zo duur en ook beschikbaar in diverse kleuren. Zo vind je dus altijd wel een plakplint die het beste bij je vloer past.

Muurplinten

De laatste soort plinten zijn muurplinten. Deze woorden ook wel MDF plinten genoemd. Deze soort plint koop je vaak kant en klaar en kunnen een langere periode mee in je huis. Daarnaast zijn deze ook niet extreem duur wat dus altijd mooi meegenomen is. Als je kiest voor MDF plinten moet je zelf alleen nog de kleur en afwerking kiezen. Het grote voordeel van deze plint soort is dat het erg ruimtelijk oogt. Naast normale, heb je ook MDF vochtwerende plinten. Deze zijn dus ideaal als je in een vochtige ruimte woont. 

 

Plinten dienen ook vaak als decoratie. Zo is het vaak een persoonlijke smaak welke kleur je neemt en de hoogte van de plint. Daarnaast moet er ook nog een keuze gemaakt worden in welke afwerking je mooi vindt. Vooral in hoge plinten zijn vaak veel keuzes in afwerking. Wil jij meer informatie over welke plinten bij uw stijl passen? Neem dan contact op met de experts van Martijn de Wit.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam