Skip to main content

Laminaatvloer met vloerverwarming

Gepost op 10 september 2018

Ben jij net beginnen met een grote verbouwing in je huis? En weet je eigenlijk niet welke vloer je moet kiezen? Een houten vloer vind je erg mooi maar is eigenlijk toch nog best wel duur, en niet geschikt met de kinderen. Dan is een laminaatvloer met vloerverwarming zeker weten een aanrader. Laminaat is bijna identiek met hout en heeft een hele huiselijke uitstraling. Wil je graag voor een laminaatvloer met vloerverwarming gaan? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Ondervloer leggen

Voordat het laminaat gelegd kan worden, moet er ook een ondervloer gelegd worden op de vloerverwarming. Bij een ondervloer is het ten eerste erg belangrijk dat deze geluidsisolerend is. En zoals je waarschijnlijk al denkt, is het hierbij erg belangrijk dat deze ondervloer de warmte goed geleid. De ondervloer wordt daarom vaak van rubber gemaakt om zo te zorgen dat er genoeg warmte in je huis komt.

De vloer

Waarschijnlijk denk je dat je zomaar elk soort laminaat kan leggen op vloerverwarming, maar jammer genoeg is dit niet zo. Je moet dus, net zoals de ondervloer, een vloer kiezen die goed de warmte geleid. Dit kan je vaak aflezen van de verpakkingen.

Hout is bijvoorbeeld een materiaal dat de hitte niet tegenhoud. Dit moet ook gebeuren met je laminaat. Het zou namelijk erg zonde zijn als je laminaatvloer ervoor zorgt dat je toch geen warme voetjes hebt. Er is laminaat die erg dun is waardoor die geschikt is in combinatie met vloerverwarming.

Tips

Er zijn een aantal tips die je kan opvolgen, om zo lang mogelijk van je vloer te kunnen genieten. Ten eerste moet je je vloerverwarming nooit te warm of te koud zetten. houdt de temperatuur altijd tussen de 15 en 27 graden.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer geleidelijk kan wennen aan een nieuwe temperatuur. Zet dus niet zomaar de vloer heel erg koud of juist heel erg warm als het winter wordt. Als laatst kan het leggen van de vloer vaak een hele opgaven zijn.

Wij raden jullie dan ook zeker aan om dit te laten doen door professionals. Zij weten precies wat ze moeten doen en jij hebt er verder geen omkijk naar.

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam