Skip to main content

Laminaat, wat een keuze!

Gepost op 11 mei 2018

Een laminaatvloer is een hele goede keuze. Daar komt ook nog eens bij dat er vele soorten laminaatvloeren zijn. Al die verschillende soorten maakt de keuze er niet veel makkelijker op. Wil jij ook weten welke opties jij allemaal hebt? Dat komt mooi uit! Ik zal het allemaal op een rijtje zetten voor je. Aan het einde van dit artikel ben jij de laminaat expert.

Keuzes in laminaat

Om te beginnen heb je heel veel keuze in kleur. Wil je een natuurlijke kleur? Wil je een hele donkere of juist hele lichte kleur? Letterlijk alles is mogelijk bij laminaat. Laminaat past dus eigenlijk bij ieder huis omdat je zoveel keuze hebt. Het is natuurlijk ook een mooie vervangen voor een houten vloer. En het grote voordeel is: het verschil met echt hout is amper meer zichtbaar.

Naast de kleur heb je ook de keuze uit de soort groef. Je kan dus kiezen uit een vloer met V-groef en zonder V-groef. Als je kiest met V-groef krijg je meer het effect van echt hout. Zonder V-groef wordt het meer een strakke vloer. Bij laminaat met V-groef heb je ook nog opties. Zo kan je kiezen voor 2-zijdige groef of 4-zijdige groef. Bij een 2-zijdige groef heb je alleen groeven aan de zijkanten. Bij laminaat met 4-zijdige groef krijg je ook groeven aan de korte kant van de plank. Deze keuze is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

De keuze houdt nog niet op. Je kan namelijk ook nog kiezen uit de grootte van de planken. Zo kan je voor kleinere planken gaan maar ook voor XL planken. Door het nemen van grote planken, straalt je vloer meer rust uit.

Voordelen van laminaat

Naast de voordelen van de hoeveelheid keuze, zijn er natuurlijk vele andere voordelen van laminaatvloer, namelijk dat het erg makkelijk te leggen is. Als je hier niet goed in bent kan je het ook laten leggen door experts. Daarnaast heeft laminaat een hele natuurlijke uitstraling. Wie wilt dat nou niet?

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam