Skip to main content

Laminaat – Duurzaam en mooi

Gepost op 09 april 2018

De meeste huiseigenaren houden van de uitstraling van houten vloeren. Maar hardhout brengt zorgen over ontbossing met zich mee. Wat als je de look van hardhout zou kunnen hebben. Terwijl je toch aardig bezig bent voor de planeet?

Laminaat is een populaire keuze. Voor milieubewuste huiseigenaren. Terwijl hardhouten vloeren de oogst van bomen vereisen. Wordt laminaat gemaakt met de bijproducten van de houtindustrie en andere materialen.

 

Gemaakt van duurzame materialen

Laminaat is composietmateriaal. Gemaakt van zaagsel, houtspaanders en andere houtproducten. Bovenop dit composiet. Wordt een houtnerf afbeelding aangebracht. Waardoor de vloer het uiterlijk krijgt van traditioneel hout. Hoogwaardige vloeren lijken een natuurlijke houtnerf te hebben. Het geeft een elegante look. 

Het is niet nodig om de grondstoffen. Te oogsten om laminaatplaten te maken. Niet alleen zijn natuurlijke bronnen. Niet uitgeput voor de oprichting. Het is ook niet nodig om hardhout van over de hele wereld. Naar je lokale vloerenleverancier te verzenden.

Geen agressieve chemicaliën

Laminaatvloeren worden over het algemeen. Geïnstalleerd als zwevende vloer. Wat betekent dat er geen lijmen. Of kleefstoffen worden gebruikt in het installatieproces. Dit is niet alleen beter voor het milieu. Maar ook beter voor jouw huis. Bovendien wordt laminaat niet gemaakt. Met conserveermiddelen of oplosmiddelen. En omdat het zo gemakkelijk te reinigen is. Zal je merken dat. Je minder reinigingschemicaliën gebruikt.

Omdat er geen agressieve chemicaliën worden gebruikt. Bij het maken of installeren. Is het ideaal voor mensen met allergieën of astma. Laminaat is beter als tapijt. In huizen waar allergieën een probleem zijn.Laminaat is veel sneller en gemakkelijker te reinigen. En geen allergenen vasthoudt  zoals tapijt.

 

Eco-vriendelijk laminaat

Wanneer het tijd is om je oude laminaatvloer te vernieuwen. En te vervangen door een nieuwe. Blijft dit materiaal haar milieuvriendelijke reputatie waarmaken. Zwevende vloeren zijn gemakkelijk te verwijderen. Zonder de planken te beschadigen. Waardoor ze een nieuw leven kunnen krijgen. In een andere kamer. Als alternatief kunnen laminaat houten vloeren worden. Gerecycleerd, gemalen en gecomposteerd. Of zelfs worden verbrand. Als een bron van energie. Het ontbreken van synthetische chemicaliën. Maakt al deze opties veilig voor het milieu.

Voordelen en nadelen vloeren

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?