Skip to main content

Laminaat als lambrisering: goed idee of niet?

Gepost op 23 april 2022

Laminaat wordt over het algemeen het meest als vloerbedekking gebruikt, maar wist je dat je nog meer kan met laminaat? Zo kan je laminaat ook als lambrisering gebruiken. Dus heb je nog laminaat over na het leggen van je vloer of wil je überhaupt iets anders doen met laminaat, lees dan snel verder.

Laminaat als lambrisering

Je kan laminaat dus ook prima als lambrisering gebruiken. Het feit dat laminaat makkelijk schoon te maken is en ook schoon te houden, zorgt ervoor dat het prima als lambrisering gebruikt kan worden in bijvoorbeeld je keuken, hal of in de berging. Heb je te maken met kleine kinderen, dan is laminaat als lambrisering helemaal een uitkomst. Binnen een handomdraai heb je zo al die kleine vette handjes van de muur geveegd. Plus: laminaat kan wel tegen een stootje, dus mochten de kleintjes gaan lopen gooien met dingen, dan zal er niet meteen een deuk of andere grote beschadiging in de lambrisering zitten.

Laminaat monteren

Kies een laminaat die mooi past bij je interieur, vloer en die natuurlijk naar jouw smaak is. Het laminaat is heel eenvoudig aan de muur te bevestigen door gebruik te maken van hightec montage kit. De lambrisering werk je vervolgens af door aan de bovenkant een plint of een decoratief latje te plaatsen. Of je kiest ervoor om de lambrisering af te werken met een brede plank, zodat er een soort van vensterbank ontstaat, waar je het een en ander op kwijt kunt.

Andere creatieve toepassingen van laminaat

Naast lambrisering kun je laminaat ook nog op andere manieren toepassen. Zo kun je laminaat ook gebruiken als wandbekleding. Op die manier kun je een lange muur mooi opbreken, en meer optische ruimte creëren. Ga voor laminaat met een wat robuustere uitstraling om je industriële look een boost te geven. Of gebruik het laminaat om de muur achter het hoofdeinde van je bed te bekleden om zo de ruimte meer sfeer te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

              Wist je dat laminaat ook een prachtige manier is om sfeer in de ruimte te brengen door het te gebruiken als plafondbekleding? Met laminaat als plafond kun je de ruimte een hele warme en authentieke uitstraling geven. Dat is weer eens wat anders dan al die witte plafonds.

Kortom: met laminaat kun je veel meer dan alleen maar vloeren bekleden. Informeer vooral naar de mogelijkheden als je meer wilt weten.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam