Skip to main content

Houten vloeren blog: deze interieurtrends nemen we mee naar 2016

Gepost op 24 december 2015

Het jaar 2015 is bijna voorbij. Een nieuw kalenderjaar betekent nieuwe interieurtrends. In 2016 borduren we vooral voort op eerdere woontrends, zoals het gebruik van natuur- en pastelkleuren in de inrichting en het toevoegen van accessoires van natuurlijk materiaal. Dit past natuurlijk goed bij de robuuste houten vloeren van Martijn de Wit Vloeren. Hieronder geven we u drie interieurtips voor het komende jaar.

1. Haal de natuur in huis

Eén van de trends in 2015 was het in huis halen van de natuur. In 2016 wordt dit nog belangrijker. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige eikenhouten vloer. Zet hierop potten op hoge poten en plaats hierin planten en bloemen. Een goede keuze zijn potten met een botanische print. Verder geeft u uw interieur een groene uitstraling door natuurproducten in uw meubels en accessoires te laten terugkomen. Voorheen zagen we veel (eiken)houten interieurstukken, die bij voorkeur milieuvriendelijk verwerkt werden of gekocht waren bij de kringloop en in een nieuw jasje waren gestoken door de nieuwe eigenaar. Komend jaar zien we niet alleen hout terug in het interieur, maar ook andere materialen zoals linnen, wol en steen.

2. Kies bewust uw kleurenpallet

Kleuren voegen warmte en persoonlijkheid toe aan uw leefruimte. Zorg daarom dat u bewust bezig bent met het kiezen en afstemmen van kleuren. Wilt u de natuur niet alleen doorvoeren in uw vloer, meubels en accessoires, maar ook in de muren en plafond? Ga dan voor zachte natuurkleuren, zoals wolkenwit, kwartsgrijs, papyruswit of mosgroen. Andere tinten, die zorgen voor een rustige en warme uitstraling en die we dit jaar meer gaan terugzien in zowel accessoires als op muren en plafond, zijn poeder- en huidskleuren. Daarnaast is er één kleur die dit jaar eigenlijk niet mag ontbreken in uw interieur, namelijk okergoud. Deze kleur, die gekozen is tot kleur van het jaar 2016, is opvallend en sprankelend en is goed te combineren met vele andere kleuren. In combinatie met prachtige houten vloeren, zoals een visgraat vloer of een Hongaarse punt vloer, creëert deze kleur een fris en rustgevend interieur.

3. Gebruik ronde vormen en breng structuur aan

In 2016 zullen ronde en ovalen vormen in accessoires centraal staan. Door het gebruiken van deze vorm laat u uw woonruimte groter lijken en voegt u contrast toe. Ook het toevoegen van structuur is een trend in 2016. Denk bijvoorbeeld aan reliëf in uw bloempotten, sierkussens of zelfs uw behang. Structuur en ronde vormen kunt u ook zelf creëren, want breien en haken is weer helemaal van deze tijd! Ga aan de slag met draden of andere materialen en geef hiermee een extra touch aan uw inrichting.

Klaar voor 2016?

De woonwinkels liggen al vol met accessoires in pastel- en huidskleuren en in natuurlijke kleuren en materialen. Speur de winkels af voor eyecatchers die bij u en uw inrichting passen. Wilt u uw interieur helemaal aanpakken? Leg dan bijvoorbeeld een nieuwe vloer, verf uw muren of kies voor een ander plafond. Zo krijgt uw woonruimte een nieuwe, frisse uitstraling en bent u klaar voor het nieuwe jaar.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam