Skip to main content

Houten vloer voor een positieve sfeer: 5 feng shui tips voor in uw huis

Gepost op 25 maart 2016

Feng shui is een eeuwenoude Chinese leer, waarbij het effect van de omgeving op de gemoedstoestand van de mens wordt bestudeerd. Volgens deze leer moet er gestreefd worden naar harmonie. De vijf elementen – vuur, water, aarde, metaal en hout – spelen hierbij een grote rol. Zodra deze vijf elementen in balans zijn, ontstaat er een optimale energiestroom, de Chi. De elementen spelen op elkaar in, maar kunnen elkaar ook tegenwerken. Zo heeft hout water nodig om te kunnen groeien, maar kan vuur hout vernietigen. Vandaag geven wij u vijf begrijpelijke en handige tips om feng shui in uw huis toe te passen! Wat dacht u van een mooie houten vloer?

1. Zorg voor een opgeruimd huis

Als uw huis rommelig is en er een overschot aan spullen is, dan zal dit de sfeer in uw huis niet veel goeds doen. Rommel kan daarnaast tot stress en een gevoel van controleverlies leiden. Zorg ervoor dat uw huis opgeruimd is en dat u regelmatig overbodige en oude spullen weggooit.

2. Verwerk natuurlijke elementen, zoals een houten vloer, in uw interieur

Van een mooie houten vloer tot verschillende plantjes; haal de natuur in huis om voor een mooie balans te zorgen. De feng shui raadt u aan om voor een natuurlijke vloerbedekking te kiezen, een houten vloer past daarom perfect in een interieur dat volgens deze eeuwenoude leer is ingericht. Martijn de Wit Vloeren adviseert u graag en is expert op het gebied van houten vloeren. Meer informatie kan u vinden op martijndewitvloeren.nl

3. Kies één vaste werkplek uit

Richt een vaste werkplek in en zorg ervoor dat al uw werkspullen hier verzameld zijn. Als werk en privé elkaar overlappen in het interieur, zal dit de harmonie in uw huis verstoren. De juiste balans in uw kantoor kan volgens de leer van de feng shui overigens leiden tot een welvarende carrière en onverwachte successen.

4. Zorg voor de juiste verlichting

Volgens feng shui heeft licht een positieve invloed op uw gemoedstoestand. Zo kan een slecht verlichte kamer ervoor zorgen dat u zich sneller vermoeid voelt, terwijl een lichte kamer juist ervoor zorgt dat u meer energie heeft. De beste lichtbron is natuurlijk licht dat via raampartijen de kamer in valt. Daarnaast kan u door middel van lampen en spotlights een prettige verlichting in uw ruimte creëren.

5. Verwijder alle elektronica uit uw slaapkamer

Feng shui meent dat het slecht is als u elektronische apparaten in uw slaapkamer plaatst. Voor de perfecte nachtrust en een goede energie in de slaapkamer moet u elektronica als uw smartphone, laptop en televisie verwijderen uit uw slaapkamer. Volgens de leer van feng shui verstoren deze apparaten namelijk uw nachtrust, zonder u dit door heeft.

Op zoek naar de juiste houten vloer voor uw inrichting? Martijn de Wit Vloeren voorziet u graag van maatwerk en persoonlijk advies!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam