Skip to main content

Houten vloer op het terras: maak het terras herfstproof!

Gepost op 06 oktober 2015

Helaas, de zomer is echt afgelopen. Echt warme dagen zullen we helaas niet meer krijgen, maar gelukkig worden we af en toe nog wel getrakteerd op een lekker zonnetje. Genoeg redenen dus om uw terras of veranda helemaal herfstproof te maken, want wat is er nou lekkerder dan nazomeren in het najaar?

1. Planten

Kenmerkend aan de herfst is natuurlijk dat alle bomen en planten hun blaadjes verliezen. Een kale plant maakt uw terras zeker niet gezelliger. Kies daarom voor planten en bloemen die herfstkou kunnen overleven en het hele najaar nog uw terras kunnen sieren. Voorbeelden van herfstbloeiende planten en bloemen zijn de hortensia, herfstanemoon en stokroos. Daarnaast doen viooltjes het ook erg goed in het najaar; deze bloemen geven uw terras meteen een gezellige sfeer en zijn makkelijk te onderhouden.

2. Heaters

Voor optimale comfort en knusheid, mogen heaters natuurlijk niet ontbreken op uw terras. Hoewel het overdag nog wel lekker kan zijn in het herfstzonnetje, ‘s avonds koelt het altijd flink af. Een heater die uw terras dan net van wat extra warmte voorziet, is zeker geen overbodige luxe.

3. Kussens en dekentjes

Kleed uw terras knus aan met kussentjes en dekentjes op de stoelen en banken. U kan ze natuurlijk ook opbergen in een mooie dekenkist, waar u ze makkelijk uit tevoorschijn kan toveren als het afkoelt. Kussens en dekens zijn niet alleen fijn voor uzelf, ze houden u warm en zorgen dat u lekker zit, maar geven uw terras ook meer sfeer en een persoonlijke touch.

4. Houten vloer

Een mooie houten vloer geeft niet alleen in huis een warme en authentieke uitstraling af, ook op uw terras en in uw tuin kan dit mooi staan. Zo geeft het een prachtig contrast met het groen van uw planten en bloemen. Het houdt ook meer warmte vast dan een stenen terrasvloer. Het is natuurlijk wel van belang dat u de terrasvloer goed onderhoudt en regelmatig schoonmaakt, om gladheid te voorkomen.

5. Windschermen

Veel mensen onderschatten het vaak; de frisse herfstwind. Door middel van windschermen kan u uzelf en uw gezelschap tegen deze frisse bries beschermen, en dat scheelt zeker. Hierdoor zal u langer buiten kunnen zitten, zonder dat u het ijskoud krijgt. De windschermen houden namelijk ook de warmte vast op uw terras. In de zomer zijn deze windschermen vaak niet meer nodig; u kan ze dan makkelijk opbergen in de schuur.

Wilt u niet alleen uw terras, maar ook uw huis een knusse sfeer meegeven dit jaar? Een mooie houten vloer zorgt ervoor dat uw huis een warmte en authenticiteit uitstraalt. Martijn de Wit Vloeren helpt u graag bij het uitkiezen van de juiste vloer. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam