Skip to main content

Hoe kies je de beste ondervloer voor je nieuwe laminaatvloer?

Gepost op 05 april 2023

Een nieuwe laminaatvloer kan je interieur opfleuren en je huis een nieuw leven geven. Maar naast het kiezen van de perfecte laminaatvloer, moet je ook een goede ondervloer kiezen. De juiste ondervloer kan ervoor zorgen dat de vloer geluidsarm is, isolatie biedt en zelfs het leven van je nieuwe vloer verlengt. In deze blogpost zullen we kijken naar enkele factoren die je moet overwegen bij het kiezen van de beste ondervloer laminaat.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van de juiste ondervloer. Als je in een appartement woont of in een huis met andere bewoners, wil je waarschijnlijk het geluid tot een minimum beperken. Er zijn ondervloeren die speciaal zijn ontworpen om het geluid te dempen. Kijk voor ondervloeren met een verbeterde geluidsabsorptie en die een laag decibel reductie hebben.

Niveauverschil

Voordat je de beste ondervloer laminaat kiest, moet je rekening houden met het niveauverschil. Als er een niveauverschil van meer dan 3 mm is, moet je een egalisatiemiddel gebruiken om de oneffenheden te egaliseren. Een glad en gelijkmatig oppervlak is belangrijk om te voorkomen dat de laminaatvloer gaat buigen of bewegen.

Vochtbescherming

Als het gaat om ondervloeren, wil je vaak ook een bepaalde mate van vochtbescherming hebben om te voorkomen dat er zich schimmel of meeldauw vormt. Er zijn ondervloeren die ingebouwde vochtbescherming hebben en sommige dienen als dampscherm om vocht uit de ondervloer te houden.

Warmte-isolatie

Als je in een koud klimaat woont, is het belangrijk dat je een ondervloer kiest die voldoende warmte-isolatie biedt. Een laminaatvloer is van nature koud, dus een goede ondervloer kan ervoor zorgen dat de warmte in huis blijft en de vloer warmer aanvoelt onder de voeten.

Kwaliteit en dikte

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en dikte van de ondervloer. Goedkope en dunne ondervloeren bieden minder bescherming en isolatie en gaan minder lang mee dan duurdere en dikkere ondervloeren. Een betere kwaliteit ondervloer kan ook de levensduur van je laminaatvloer verlengen.

Het kiezen van de beste ondervloer laminaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat je vloer geluidsarm is, de warmte vasthoudt en goed geïsoleerd is. Overweeg bij het kiezen van de juiste ondervloer factoren zoals geluidsisolatie, vochtbescherming, warmte-isolatie, de kwaliteit en dikte van de ondervloer en het niveauverschil van de vloer. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je er zeker van zijn dat je de beste ondervloer kiest voor je nieuwe laminaatvloer.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam