Skip to main content

Grijze vloer in de woonkamer: goed idee of niet?

Gepost op 26 mei 2022

Een goede vloer voor in de woonkamer kiezen is lastig. De woonkamer is een ruimte waar je veel tijd in besteed. Het is dus belangrijk de juiste keuze voor een vloer maken. Ga je voor een houten vloer? Laminaat? Een donker of licht kleur? Je hebt heel veel mogelijkheden bij het kiezen van een vloer. Hoe zit het met grijze vloeren? Grijs is een prachtige kleurkeuze als vloer voor in de woonkamer!

De voordelen van grijs

Grijs is een ontzettende flexibele kleur. Je kunt er veel kanten mee op en grijs zorgt ervoor dat andere kleuren meer naar voren worden gebracht. Het accentueert het interieur in de woonkamer. Grijs vormt een mooie basis van de ruimte: de kleur is niet te aanwezig, maar is zeker niet eentonig. 

Een grijskleurige vloer is ook erg bestemd tegen vlekken. Dit is een fijn voordeel met kleine kinderen of huisdieren, die nog wel eens bende kunnen maken.  

Grijze tinten

Als je besloten hebt de kleur grijs als vloerkleur te gebruiken, goede keuze, moet je de tint nog kiezen. Je hebt de standaard lichtgrijs, prachtig in een modern huis. Een antracietgrijs voor meer donkere uitstraling of een variant op een klassieke vloer door grijze visgraat vloer te nemen.

Tips

Ook bij keuze voor een grijze vloer moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste zorg ervoor dat je rekening houdt met de interieur. Je wilt dat de vloer aansluit op je interieurwensen. Kleur test je vloer door de dag heen. De vloer valt anders op in de zon of met schaduw. 

Grijs is een fijne toevoeging aan de een zwart witte interieur. Het zorgt voor een fijne overgang van de kleuren. Het kiezen van de juiste grijze tint is belangrijk, je hebt warme en koele grijstinten. Bepaal welke sfeer je wilt creëren in de woonkamer.  

Een grijze vloer in de woonkamer is dus een goed idee. Ben je ook helemaal enthousiast geworden over een grijze vloer neem dan gelijk een kijkje in het assortiment.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?