houten vloertrends

Een gietvloer in je huis

Een van de meest opkomende vloeren trend is het hebben van een gietvloer. In het verleden werd deze vloer alleen gelegd in de zorg maar in de afgelopen paar jaar is de  vraag voor particulieren steeds meer toegenomen. Maar wat is een gietvloer nou precies? Een gietvloer is een vloer die op basis van kunststofhars is gemaakt. Het is een naadloze vloer die wordt afgewerkt met bijvoorbeeld met een coating of een antislip-afwerking.

Een gietvloer geeft natuurlijk weer een hele andere uitstraling aan je huis als dat je voor een houten vloer kiest. Het is namelijk veel moderner en erg industrieel.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

De vloer wordt, zoals de naam eigenlijk al zegt, op de vloer gegoten. Het leggen van deze vloer gebeurt in diverse stappen. Als eerst wordt de vloer behandelt met een hechtprimer. Dit zorgt er eigenlijk voor dat de ondervloer goed gaat hechten aan de gietvloer.

Daarna komt er op de hechtprimer een schraaplaag. Dit zorgt er voornamelijk voor dat de vloer waterdicht is. Hierna wordt eindelijk de gietvloer gelegd. Het leuke aan een gietvloer is dat elke vloer uniek is. Je kiest van te voren wel de kleur uit maar tijdens het leggen is het zeker van belang dat je aanwezig bent. Tijdens het leggen wordt namelijk pas bepaald hoeveel vegen je in de vloer wilt. Hoe minder vegen, hoe strakker de vloer is. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen smaak.

Na het leggen van de gietvloer, komt er nog een toplaag op. Dit zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk van je vloer kunt gaan genieten.

Nadat de vloer gelegd is, moet de vloer ongeveer een week uitharden. Dit betekent dus dat je niet op de vloer kunt lopen. Als je een gietvloer in een bestaand huis neemt, is het dus van belang dat je tijdelijk een andere ruimte zoekt om te wonen.

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer wordt met de hand gelegd en kan dus redelijk duur worden. Hier staan gelukkig wel tal van voordelen tegenover. Zoals er eerder al is aangegeven, is elke vloer uniek. Door de ondervloer is de vloer ook waterdicht. Een gietvloer is erg egaal en dus erg makkelijk schoon te maken. Als je bijvoorbeeld een houten vloer in de keuken hebt liggen, kunnen vlekken er nog wel intrekken. Bij een gietvloer krijg je dit makkelijk weg met een nat doekje. Een meer praktisch voordeel is dat een gietvloer een brand kan vertragen. Als er dus ooit brand uitbreekt, heeft u door uw vloer, meer tijd om het huis te verlaten.

Heb jij ook interesse in een gietvloer? Neem dan snel contact op met de professionals van Martijn de Wit.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!