Skip to main content

De voordelen van tapijt op de trap

Gepost op 24 maart 2022

Wanneer men denkt aan vloerbedekking op de trap, wordt er vaak meteen aan tapijt gedacht. Tapijt op de trap heeft namelijk ook veel voordelen, maar wat zijn die voordelen precies? Dat lees je in deze blog.

Voordeel 1

Het eerste voordeel is dat tapijt lekker zacht aanvoelt. Kans is ook groot dat als je de trap op of af gaat, je op blote voeten, sokken of sloffen loopt. Met tapijt op de trap loop je een stuk prettiger dan wanneer er een andere soort vloerbedekking op de trap ligt.

Voordeel 2

Tapijt op de trap is niet alleen lekker zacht en warm, maar ook een stuk veiliger dan andere soorten vloerbedekking. Vooral als je even snel de trap naar boven pakt (vaak met 2 treden tegelijk) is de kans groter dat je een keer misstapt of uitglijdt (als je snel naar beneden gaat). Tapijt biedt voldoende weerstand/grip om de kans op vallen en uitglijden te verkleinen. En mocht je dan toch onderuitgaan op de trap, dan land je in ieder geval een stuk zachter dan wanneer er niks of iets van vinyl/laminaat ligt.

Voordeel 3

Tapijt heeft een hoog slijtage-gehalte. Of is, met andere woorden, behoorlijk slijtvast. Dat maakt dat tapijt uiterst geschikt is om te leggen in ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals die trap. Het is bij aanschaf dan wel belangrijk dat je oplet dat je het juiste tapijt aanschaft. Niet alle tapijten zijn namelijk geschikt om als trapbekleding te dienen. Dit heeft te maken met dat bij de trap, de randen van het tapijt worden gebogen. Dit zorgt voor spanning en je tapijt moet die spanning wel aankunnen. Tapijt die geschikt is voor de trap, herken je aan het zogenaamde PIT-symbool: vaak een vierkant hokje met een zwart trapje (en wit huisje) erin afgebeeld.               Zeker weten dat je het juiste tapijt voor jouw trap in huis haalt, ga dan voor een tapijt met polyamide garens. Dit zijn de sterkste en meest veerkrachtige garens die er zijn in tapijtland.

Voordeel 4

Tapijt is dé meest geluiddempende vloerbedekking die er te krijgen is. Dus heb je kinderen in huis die constant de trap op en af vliegen, of wil je niet steeds afgeleid worden tijdens het werken door mensen die de trap op en af banjeren, dan is tapijt een hele goede keuze. En leg je onder het tapijt ook nog eens een ondervloer, dan krijg je haast een muisstille trap.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam