Skip to main content

De voor en nadelen van vloerverwarming in je badkamer

Gepost op 22 december 2017

Wil je je hardhouten vloer opwarmen? Heb je overwogen om stralingswarmte toe te voegen aan je badkamer? Zodat je nooit uit de douche stapt en op een koude vloer stapt. Lees hieronder de beste redenen om vloerverwarming aan te leggen.

1. Duurzaam

 Een van de grootste voordelen van het gebruik van vloerverwarming. Is dat het een lange tijd meegaat. Als je goed voor je badkamervloersysteem zorgt. Kan het wel 35 jaar meegaan. Dat is een lange tijd wanneer je een huis bezit.

2. Energie besparing

Wanneer je je vloeren verwarmt. Zal je merken dat het veel makkelijker is om de thermostaat laag te houden. Geen koude tenen. Dus je hoeft de thermostaat niet hoger te zetten. Wist je dat het gebruik van verwarmde vloeren allergiesymptomen kan verminderen?

3. Eenvoudig toe te voegen aan programmeerbare thermostaten

Alle systemen worden geleverd met een thermostaat . Voor eenvoudig gebruik. Sommige zijn programmeerbaar. Controleer de kenmerken en opmerkingen van de fabrikant om te zien bij welke modellen je de verwarming kunt programmeren.

4.  Veilig voor zelfs de gevoeligste tenen

Een ander groot voordeel van vloerverwarming in de badkamer. Is dat je nooit je tenen zult branden. Elk stralingswarmte model heeft veiligheidsvoorzieningen. Die zorgen ervoor dat je tenen niet verbanden. Dit nieuws is uitstekend voor gezinnen.  Die jonge kinderen en ouder wordende ouders hebben.

5. Hogere verkoopwaarde

Je huis is meer waard met vloerverwarming in de badkamer. Stel je voor dat je potentiële kopers vertelt, dat ze nooit na het douchen op een koude vloer zullen stappen. Warme vloeren na een bad zijn een groot pluspunt.

4 nadelen van verwarmde badkamervloeren:

 1. Reparaties kunnen duur worden

Er is wel een groot probleem. Bij eventuele reparaties zal de aannemer de vloer moet openscheuren om te repareren. Dit kan erg duur worden. En het zal luidruchtig zijn.

2. Oude huizen hebben mogelijk niet de benodigde technologie

Koop je een opknappertje? Is je huis meer dan tien jaar oud? Pas op voor extra kosten! Het toevoegen van nieuwe technologie, kan erg duur worden. Maar is wel nodig, wanneer je warme vloeren in een ouder huis wilt.

3. Het openbreken van nieuwe vloeren is duur

Tenzij je al van plan bent om de badkamervloer open te breken. Kan het aardig duur worden om een nieuwe vloer te nemen. Als je een renovatie plant, is het slim tegelijkertijd vloerverwarming toe te voegen. Anders kost het je erg veel geld.

4. Opwarmen met vloerverwarming kan even duren

Verwarmen met vloerverwarming duurt een tijdje. Behalve als je kiest voor een programmeerbaar model. Anders kan het enige tijd duren voordat de vloeren zijn opgewarmd. Voordat je naar bed gaat. Moet je mogelijk de vloerverwarming inschakelen. Zo kun je vroeg douchen.

 vloerverwarming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?