Skip to main content

De nieuwste trend: tegel laminaat

Gepost op 17 maart 2022

Ben je op zoek naar een mooie nieuwe tegelvloer, maar zit je eigenlijk niet zo te wachten op de nadelen die tegels met zich meebrengen (zoals de kou die er vanaf straalt bijvoorbeeld of wat dacht je van die tegels leggen), dan is tegel laminaat wellicht wel dé vloer voor jou. Zo heb je wel de uitstraling van een prachtige tegelvloer, maar met de voordelen van een laminaat vloer. En het mooiste bijkomende voordeel van tegel laminaat: er zijn ontzettend veel soorten uitstralingen mogelijk. Lees snel verder, want in deze blog vind je nog veel meer informatie over tegel laminaat.

Wat is het precies?

Tegel laminaat is dus een laminaatvloer, maar met de opdruk van tegels. Laminaat bestaat uit samengeperste houtvezels, meerdere lagen, met bovenop een printlaag met tegelpatroon. Die tegellook kan dan natuurlijk verschillende soorten betreffen, zoals marmer, beton of leisteen. Als laatste komt er bovenop die printlaag nog een beschermlaag. Deze laag beschermt je vloer tegen vuil, vocht en voorkomt krassen op je mooie vloer. Ideaal toch?

Verschillende soorten

Doordat er ontzettend veel verschillende soorten tegels te verkrijgen zijn, kun je ook verschillende soorten tegel laminaat krijgen. Hierdoor zit er altijd wel een tegel laminaat tussen die past bij jouw interieur. Dus of je woonkamer/keuken/slaapkamer of welke kamer dan ook een klassieke, moderne, industriële of juist landelijke uitstraling heeft, er zit zeker weten een tegel laminaat tussen voor jou.

Onderhoudsvriendelijk en lief voor de portemonnee

Als bovenstaande voordelen je nog niet overtuigd hebben van het aanschaffen van tegel laminaat, misschien doen de volgende drie voordelen dat dan wel. Ten eerste is laminaat veel vriendelijker voor je portemonnee dan echte tegels. Daarnaast is een laminaatvloer ook veel makkelijker om te leggen en vraagt het minder voorbereidingswerk dan het leggen van een tegelvloer. Ten tweede is laminaat heel makkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en zo nu en dan een lauw warme, goed uitgewrongen dweil over je tegel laminaat en hij kan er jaren tegenaan. En het laatste, hopelijk, overtuigende voordeel van tegel laminaat: hij is niet te onderscheiden van een echte tegelvloer.

Nieuwsgierig geworden naar tegel laminaat, of wil je overgaan tot het aanschaffen ervan? Breng dan vooral een bezoekje aan een van onze showrooms voor een adviesgesprek.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam