Skip to main content

De ideale keukenvloer – doe online inspiratie op

Gepost op 25 mei 2022

Er zijn talloze vloeren die prachtig in de keuken zullen staan. Houten vloeren creëren bijvoorbeeld een warme sfeer en geven karakter aan je keuken. Zwarte tegels geven een sjiekere koude look, maar zijn wel praktischer in de keuken met schoonmaken. Je wilt natuurlijk zowel een prachtige als praktische keukenvloer. Maar welke vloer is het beste voor in de keuken? 

De mooiste keukenvloer

Een prachtige keukenvloer is een gietvloer het geeft een stoere touch en is makkelijk hygiënisch te houden. Een nadeel is wel de vloer is gevoelig voor krassen. Een zacht tapijt als vloerbedekking benadrukt het huiselijk gevoel in keuken. Een zacht tapijt wordt wel snel vies. Oftewel, niet ideaal voor in de keuken. Houten vloeren zijn altijd een succes ook als keukenvloer. Bij een houten vloer als keukenvloer is een goede afwerking belangrijk. Hout is bijvoorbeeld van nature niet waterbestendig. Kies daarvoor voor een houten vloer die afgewerkt is met hardwaxolie.

De praktische keukenvloer

Een praktische keuken vloer die gemakkelijk schoon te maken is ideaal als je veel tijd doorbrengt in de keuken. Of als je een gezin met veel kinderen hebt. Gladde vloeren zoals linoleum en vinyl hebben veel praktische voordelen. De vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en zijn bestendig tegen een stootje. Eigenschappen die je wilt in je keukenvloer. Tegels zijn ook goede praktische keuze als keukenvloer. Het voordeel van gladde vloeren ze zijn een stuk voordeliger dan tegels of hout. 

De sfeervolle keukenvloer

Bij een open keuken die aansluit aan de eetkamer wil je dat de keukenvloer goed combineert met het interieur. Het moet als een gezamenlijke sfeervolle ruimte overkomen. Als de keuken zich in een aparte ruimte bevindt is dit minder van belang. Een mooie transitie is natuurlijk wel wenselijk. Hou hier rekening mee met het uitzoeken van een keukenvloer. Doe online inspiratie op en ontdek welke vloersoort het beste in jouw keuken past.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?