Skip to main content

Alles over donker laminaat

Gepost op 17 juni 2022

Donker laminaat is een klassieke vloersoort. Het is makkelijk te onderhouden en blijft door de donkere kleur lang mooi. Het is een mooie toevoeging aan een huis en de ruimtes daarin. Donker laminaat heeft nog meer voordelen en redenen waarom het ideale vloer is voor in huis. Lees verder en ontdekt alles over de vloersoort.

De voordelen van donker laminaat 

De voordelen van donker laminaat zijn talloos. Het is ten eerste een tijdloze laminaatsoort die nooit uit de mode gaat. Het donkere laminaat oogt warm en comfortabel en creëert hierdoor een fijne sfeer in de desbetreffende ruimte. Naast een warme en comfortabele uitstraling, straalt het laminaat ook luxe en elegantie uit. 

Ook een belangrijk voordeel is, dat donker laminaat over bijna elk type ondervloer gelegd kan worden. Dit is een fijn voordeel bij het leggen van de vloer. 

Laminaat is ook eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Door zijn donkere kleur zijn vlekken ook (bijna) niet zichtbaar op de vloer. Donker laminaat blijft hierdoor mooi over een langere periode en is perfect voor ruimtes waarin veel geleefd wordt. Het is bijvoorbeeld een ideale vloersoort voor in de woonkamer of slaapkamer.

De nadelen van donker laminaat

Naast de vele voordelen van donker laminaat heeft het maar een aantal nadelen. Donker laminaat kan licht absorberen. Het kan hierdoor een kamer met weinig lichtinval donkerder laten ogen. Hiernaast kan donker laminaat een ruimte ook kleiner laten ogen, zeker bij een al van zichzelf kleine ruimte kan dit het geval zijn. Dit zijn een aantal punten om rekening mee te houden bij de overweging voor donker laminaat. 

Goede interieur combinaties met donker laminaat 

Donker laminaat is tijdloos en past daardoor bij veel interieurstijlen. De kleuren grijs, ecru, wit of beige passen bijvoorbeeld erg mooi bij donker laminaat. Ook meubels in kleuren als grijsgroen, donkerblauw of zacht okergeel kunnen erg mooi staan in combinatie met een donkere vloer. 

Je zal de donker laminaat zeker niet snel zat zijn en je kan er met weinig inspanning aan onderhoud lang van genieten. Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door de vele voordelen van donker laminaat? Neem dan gelijk een bezoekje op de website en bekijk ons mooie aanbod.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam