Skip to main content

6 voordelen van laminaatvloeren

Gepost op 22 februari 2019

Het kiezen van nieuwe vloeren kan een overweldigende en uitputtende taak zijn. Als u op zoek bent naar iets betaalbaars en duurzaam dat er nog steeds geweldig uitziet, is laminaat misschien wel het antwoord. Om u te helpen een beslissing te nemen, willen we u de beste redenen noemen waarom laminaatvloeren de perfecte oplossing voor u en uw gezin zou kunnen zijn.

 

1) Bestand tegen vervaging

Laminaat is bestand tegen vervaging door zonlicht. Als u kleine kinderen en huisdieren hebt, of als u vloeren nodig hebt voor een gebied met veel verkeer, is laminaat de perfecte keuze.

 

2) Makkelijk schoon te maken

In tegenstelling tot hardhout, maakt de vlekbestendige aard van de laminaatvloer het opruimen eenvoudig; er zijn geen speciale reinigingsmiddelen vereist. Zorg er wel voor dat u gemorst materiaal snel opruimt, want laminaat is niet waterdicht. Het is dus een vloer die niet zoveel schoonmaak tijd nodig heeft in vergelijking met andere soorten vloeren.

 

3) Makkelijk te installeren

Laminaatplaten zijn ontworpen om te vergrendelen, waardoor ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze kunnen ook op de meeste verdiepingen worden geplaatst, waardoor installatietijd wordt bespaard. Het proces is zo eenvoudig dat veel huiseigenaren zelf laminaat leggen in hun huis. Als u van zekerheid houdt kunt u hier natuurlijk ook een professional voor inhuren.

 

4) Veel stijlvariatie mogelijk

U vindt laminaatvloeren in verschillende stijlen, van hout tot steen en tegelafwerkingen. Al deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, oppervlaktebehandelingen, dikte en plankstijlen. Voor ieder is dus wel een passende stijl te vinden.

 

5) Allergie vriendelijk

Als iemand in uw familie last heeft van slechte allergieën is een laminaatvloer een perfecte keuze, omdat er geen plaatsen zijn waar stof en andere deeltjes vast komen te zitten. De onderlaag biedt een vochtscherm dat niet alleen de vloer beschermt tegen beschadiging, maar ook schimmelvorming voorkomt. Dit is dus niet alleen perfect voor

 

6) Ondervloer veelzijdigheid

Laminaat kan op vrijwel elk type ondervloer worden geïnstalleerd, van beton tot reeds bestaande vinylvloeren. Wanneer hardhout niet geschikt is voor een specifieke ondervloer, is laminaat een slimme optie.

 

Zoals u kunt zien, is laminaat een geweldige optie voor veel verschillende kamers in uw huis. Het is echter belangrijk om op te merken dat het geen goede keuze is voor ruimtes met een risico van ernstige waterlekken, zoals uw wasruimte of badkamer. Laminaten zijn gebouwd om vochtbestendig te zijn, maar niet waterdicht.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam