Skip to main content

5 redenen waarom mensen voor tapijt moeten kiezen

Gepost op 22 november 2018

Ben je van plan om een nieuwe vloer aan te schaffen? Of ga je net verhuizen? Dan zou je wel eens kunnen overwegen om tapijt als vloerbedekking te nemen. Tapijt is erg comfortable en is ook nog eens lekker warm. Toch is een vloer uitkiezen nog best lastig. Dit is ook de reden waarom wij de 5 belangrijkste redenen op een rijtje hebben gezet om voor tapijt te kiezen.

Genoeg keuze

Uit alle vloeren die je kan kiezen, is tapijt eigenlijk wel het meest veelzijdige vloerbedekking die er bestaat. Dit komt voornamelijk omdat je een hele grote keuze hebt uit materiaal, kleuren en designs. Elke winkel heeft divers aanbod waardoor de keuze dus eigenlijk heel lastig wordt. Het is daarom belangrijk dat je het aanbod eerst gaat filteren voordat je een keuze maakt. Bedenk bijvoorbeeld eerst welke kleur je wilt. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt is het een afrader om een lichte kleur tapijt te nemen. Daarnaast moet je bedenken of je tapijt wilt met lang daar of kort haar. Genoeg om over na te denken dus.

Akoestisch

Tapijt is akoestisch. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Dit betekent dat tapijt veel geluid kan absorberen terwijl veel harde vloeren dit weerkaatsen. Tot leidt ertoe dat je minder last hebt van geluiden in het huis. Dit kan dus heel prettig zijn als je rennende kinderen hebt op de eerste verdieping. Als je kiest voor dik tapijt, heb je nog minder last van dit geluidsoverlast. Het is namelijk zo dat de dikte van je tapijt invloed heeft op de isolatie van het geluid. Als je erg veel last hebt van geluide, raad ik aan om ook nog een ondervloer aan te schaffen.

Lekker voor de voetjes

Iedereen vindt dat tapijt lekker warm is voor de voeten. Dit komt voornamelijk omdat tapijt meer warmte vast kan houden dan bijvoorbeeld een houten vloer. Natuurlijk is dit bij harde vloeren op te lossen met vloerverwarming maar met tapijt bespaar je wel veel op de energierekening. Daarnaast is tapijt vaak lekker zacht en ook nog eens slipveilig. Dit wordt vaak als prettig ervaren voor hele jonge kinderen of senioren.

De schoonmaak

De meeste mensen denken dat tapijt juist meer schoonmaak geeft, maar dit is juist niet het geval. Tapijt kan namelijk stof vasthouden. Dit is ook erg fijn voor de mensen die allergisch zijn voor stof. Natuurlijk moet je regelmatig stofzuigen maar het dweilen hoeft gelukkig niet meer met tapijt. Ben je toch een beetje bezorgt dat je kinderen het tapijt onder kliederen? Dan zou je ook altijd nog ervoor kunnen kiezen om een mooi vloerkleed aan te schaffen.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam