Skip to main content

5 belangrijke tips bij het uitzoeken van een nieuwe vloer

Gepost op 29 oktober 2018

Een nieuwe vloer is niet zomaar iets. Dit is een investering in je huis. Het is dan ook belangrijk dat je je erin verdiept want dit bepaalt de beleving in je huis. Het is daarom van belang dat je niet de eerste vloer koopt die je tegen komt. Om een goede keuze te maken, hebben wij 5 belangrijke tips opgesteld.

Tips 1: Gebruik van de vloer

Ten eerste is het erg belangrijk dat je rekening houdt hoe de vloer gebruikt wordt. Hierbij wordt er dus bedoelt of je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt. Dit is namelijk wel belangrijk bij het uitkiezen van de vloer. Wil je liever een vloer voor een kortere periode omdat je nog jonge kinderen hebt, neem dan een niet zo’n dure vloer.

Tip 2: De soorten vloeren

Er zijn oneindig veel soorten vloeren, denk bijvoorbeeld aan een stenen vloer, houten vloer, gietvloer, tapijt, parketvloer, PVC vloer, laminaat en tegels. Elke soort vloer heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo is een gietvloer heel strak en chique maar ook redelijk aan de dure kant. Kijk wat jij mooi vindt en verdiep je dan in alle voor en nadelen van deze vloer.

Tip 3: De ondervloer

Ook de ondervloer is natuurlijk van belang ook al vergeten een hoop mensen dit nog wel eens. Welke ondervloer u neemt is afhankelijk van de vloer die u wilt. Als u bijvoorbeeld een houten vloer neemt, dan is het belangrijk dat uw vloer egaal is. Dit kan anders leiden tot een krakende houten vloer, wat niet echt fijn is. Verder moet u hierbij ook overwegen of u vloerverwarming wilt of juist niet. Dit gaat natuurlijk ook hand in hand met de soort vloer. Niet alle vloeren gaan goed samen met vloerverwarming dus verdiep je hier goed in.

Tip 4: Denk aan de plinten

De plinten zijn ook nog wel eens een dingetje. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de grootte maar ook aan de kleur van de plinten. Het is gebruikelijk dat mensen dezelfde kleur plinten nemen als de kleur van de muren. Dit zorgt er alleen wel voor dat de oppervlakte van je vloer kleiner lijkt.

Tip 5: Houd rekening met het huis

Rekening houden met het huis is erg belangrijk. Heb je een klein huis? Probeer dan niet teveel patronen te gebruiken want dan lijkt je huis nog kleiner. Heb je een groot huis? Dan kan een houten vloer met hele brede planken erg mooi zijn. In kleinere ruimtes zorgen kille kleuren er ook voor dat je huis groter oogt.

Weet jij al wat voor vloer je neemt? Voor wat tips kunt u altijd in de showroom van Martijn de Wit langskomen om te praten met onze vloerexperts.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam