Skip to main content

Houten vloer in de keuken: 10 tips voor een knusse keuken

Gepost op 10 september 2015

De keuken wordt door velen vooral gezien als een praktische ruimte, terwijl in veel huishoudens dit toch de meest belangrijke leefruimte is. Het is een ruimte waar het hele gezin bijeenkomt. Waar gezamenlijk wordt gegeten, maar waar ook aan de keukentafel huiswerk wordt gemaakt of een tijdschrift wordt gelezen onder het genot van een kopje thee. Wilt u een knusse sfeer in uw keuken realiseren? Deze tips helpen!

1. Belichting

Met de juiste belichting kan u zonder al te veel moeite een warme en knusse sfeer creëren in uw keuken. Besteed extra aandacht aan welke belichting en lichtkleur je als basis-, accent- of sfeerverlichting kiest om de optimale sfeer te creëren. Kies voor een warme lichtkleur en maak donkere hoekjes extra knus met spotlights.

2. Kleur

De kleur muurverf die u gebruikt, kan invloed hebben op de sfeer van de kamer en uw gemoedstoestand. Dit psychologische effect van kleuren kan verklaard worden door het feit dat bepaalde kleuren bepaalde gevoelens bij de mens oproepen. Zo roepen warme kleuren zoals oranje, rood of bruin een warmer gevoel op dan koele kleuren als blauw, groen of paars. Houd ook rekening met de grootte van de keuken. Een donkere kleur zal de kamer kleiner laten lijken. Voor een knusse keuken raden we daarom een warme taupe- of grijstint aan.

3. Hout

Het gebruik van hout kan een kamer al een veel knusser laten aanvoelen. Denk hierbij niet alleen aan de keukenkastjes en het keukenblad. Hout kan ook in de keuken verwerkt worden door middel van lambrisering of als vloerbedekking, om de keuken wat meer van die landelijke knusheid mee te geven.

4. Houten vloer in de keuken

Zoals we net al aangaven, kan er met een houten vloer in de keuken een authentieke en landelijke sfeer gecreëerd worden. Veel mensen zijn bang dat een houten vloer te kwetsbaar is voor in de keuken, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Met het juiste onderhoud kan u de houten vloer beschermen tegen vlekken en slijtage. Zou u graag advies willen ontvangen over het aanleggen van een houten vloer in uw keuken en hoe deze onderhouden moet worden? Neem contact met ons op en ontdek wat Martijn de Wit Vloeren voor u kan betekenen!

5. Vloerkleden

Het klinkt misschien niet voor de hand liggend of niet praktisch, maar door een vloerkleed te plaatsen in de keuken, ontstaat er direct een warmere sfeer. Een vloerkleed kan een echte sfeermaker zijn en zorgt er natuurlijk voor dat koude voeten worden voorkomen. Kies wel een kleed dat makkelijk te stofzuigen is en schoongemaakt kan worden.

6. Planken

In plaats van alles op te bergen in keukenkastjes, is het tegenwoordig een trend om pannen, servies en keukengerei op open planken tentoon te stellen. Hiermee wordt de kamer ruimtelijker en krijgt het meer sfeer. Het is natuurlijk ook zonde om mooi servies te verstoppen in een kast, het mag gezien worden!

7. Planten

Een kamerplant ziet er niet alleen leuk uit, maar reinigt ook nog eens de lucht. U kan natuurlijk ook uw eigen keukenkruiden kweken in uw keuken. Zorg ervoor dat deze plantjes genoeg licht krijgen en plaats planten nooit te dicht bij het fornuis of de oven. Kruiden als basilicum, peterselie, oregano en rozemarijn zijn makkelijk te kweken en onderhouden.

8. Accessoires

Geef de keuken een persoonlijke touch door woonaccessoires als vazen, kaarsen en fotolijstjes te plaatsen. U moet een keuken zien als een blanco canvas, waarop u vervolgens zelf de persoonlijke details aanbrengt. Fotolijstjes met familiefoto’s roepen automatisch een fijn gevoel op, doordat u terugdenkt aan de mooie momenten.

9. Bar

Wat is er nou gezelliger dan dat als u aan het koken bent, u gezelschap wordt gehouden door uw partner, kinderen of vrienden. Een bar biedt deze mogelijkheid en zorgt voor een gezellige uitstraling. Denk wel goed na over de plaatsing van de bar. Er moet natuurlijk genoeg loopruimte overblijven en het is niet handig om de bar naast het fornuis te plaatsen, in verband met de hitte en spetters tijdens het koken.

10. Open haard

Wilt u uw keuken optimaal knus maken? Plaats dan een open haard in de keuken, vlakbij de eettafel. Tijdens de wintermaanden zorgt deze open haard voor een gezellige, knusse sfeer, maar ook op een frisse zomeravond kan deze open haard erg goed uitkomen. Samen met een houten vloer in de keuken zorgt dit voor een huiselijke gezelligheid.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam