Skip to main content

Zelf een houten vloer leggen? Hier kun je op letten

Gepost op 30 juni 2020

Een houten vloer leggen kan best lastig zijn. Toch is dit niet onmogelijk. Als je je van tevoren goed inleest, kun je dit prima zelf doen. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden alvorens je een houten vloer gaat leggen. Wij helpen je alvast een eindje op weg door middel van dit artikel. Als je er niet uitkomt, kun je natuurlijk ook altijd terecht bij een houten vloeren specialist.

Hout uitkiezen

Er zijn verschillende soorten hout verkrijgbaar, met elk hun eigen kenmerken. Het gaat daarbij niet alleen om de kleur van de vloer, maar ook om het soort hout. Je dient er bij het kiezen van een soort hout rekening mee te houden hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. 

Ook bestaat er verschil tussen dikke en dunne toplagen en de dikte van de planken. Voor een dikkere toplaag geldt dat deze vaker geschuurd kan worden. Dikkere planken zijn vanzelfsprekend zwaarder. Ook geven deze minder geluid door.

Bovendien zijn er verschillende soorten afwerking, met elk hun eigen voor- en nadelen. Zo kun je je houten vloer oliën, lakken of verven. 

Ondervloer leggen

Voor het leggen van een houten vloer dien je allereerst een ondervloer te kiezen. Er zijn ondervloeren verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Zo zijn er geluidsdichte vloeren, warmte-isolerende vloeren en vochtwerende vloeren.

Vloer in de lengte of breedte?

Je kunt een houten vloer in de lengte of breedte leggen. De keuze hiervoor maakt dat de kamer optisch langer, of juist breder wordt. Door planken in de breedte te leggen, oogt de ruimte breder. Andersom zorgen planken in de lengte er juist voor dat de kamer langer lijkt.

Wil je graag zelf aan de slag met het leggen van een houten vloer, maar kun je wel wat advies gebruiken? Voor al je vragen omtrent houten vloeren en houten vloeren leggen kun je terecht bij houten vloeren specialisten.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam