Skip to main content

Witte houten vloeren – het kiezen van bijpassende meubels

Gepost op 01 maart 2020

 

Mooi, zo’n witte houten vloer! Maar hoe zorg je ervoor dat je meubels en accessoires kiest die ook echt bij zo’n witte vloer passen? Ga je binnenkort een witte houten vloer leggen, maar weet je niet zo goed of dit een verstandige keuze is qua kleur? Geen zorgen, er bestaan een heleboel verschillende kleuren en materialen die uitstekend bij dit type vloer passen. In dit artikel helpen we je een eindje op weg, zodat je met een gerust hart je mooie nieuwe vloer kunt (laten) leggen.

 

Werken met contrast

Hout heeft vaak van nature een neutrale uitstraling. Dit geeft je de mogelijkheid om te experimenteren met kleuren qua meubels en qua muren in je huis. Als je bijvoorbeeld voor een witte houten vloer gaat, kan het erg mooi zijn om juist voor een felle, opvallende muur te gaan. Kies dan bijvoorbeeld voor gifgroen of helderblauw. Een witte vloer kan ook erg mooi zijn als je deze juist met wat donkerdere kleuren combineert, zoals een donkergrijze of bruine muur.

 

Verschillende materialen

Je witte houten vloer komt extra goed uit als je deze combineert met verschillende soorten materialen in je woning. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan glas en metaal. Ook qua vormen kun je je uitleven; ga niet alleen voor ronde vormen, maar kies er ook voor om juist een aantal hoekige accessoires toe te voegen aan je interieur. Je kunt overigens ook in je accessoires het contrast weer terug laten komen; door bijvoorbeeld voor een vrolijk patroon in je gordijnen te kiezen laat je je houten witte vloer extra mooi uitkomen. En wat dacht je van een groot, zacht vloerkleed voor in de zithoek? Een vloerkleed op de houten vloer leggen is ook nog eens erg bevorderlijk voor de sfeer in je woning.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam