Skip to main content

Waterschade aan je houten vloer, wat nu?

Gepost op 30 december 2019

Houten vloeren hebben uiteraard, net als andere vloeren, ook onderhoud nodig. Je kunt bijvoorbeeld je houten vloer dweilen. Dit dient echter op een specifieke manier aangepakt te worden, zodat je de vloer niet beschadigd. Er kan namelijk flinke schade ontstaan door water. Je vloer kan verkleuren, kromtrekken en er kan schimmel ontstaan. Heb je per ongeluk toch waterschade aan je houten vloer? Dan is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt. In dit artikel lees je hoe je dit het beste aan kunt pakken.

 

Droog de vloer

Probeer de vloer zoveel mogelijk te drogen, bijvoorbeeld door middel van wat oude doeken. Ook het iets hoger zetten van de verwarming kan nog wel eens helpen.

 

Check je verzekering

Pak je polis erbij en kijk of je verzekerd bent voor waterschade aan je houten vloer. Vaak is dit wel het geval. Vervolgens zul je je verzekeringsmaatschappij moeten voorzien van wat foto’s, zodat ze kunnen zien hoe de vloer eraan toe is. Er zal soms ook iemand naar de vloer komen kijken. Handig is om te achterhalen hoe de schade is ontstaan, zodat je dit in de toekomst eventueel kunt proberen te voorkomen.

 

Schakel hulp in

Schakel zo snel mogelijk de hulp in van een specialist en laat ze een offerte opstellen waarin precies vermeld wordt wat de werkzaamheden zullen zijn. Er zijn verschillende manieren om je vloer te repareren. Dit hangt af van de ernst van de schade. In sommige gevallen volstaat het schuren en opnieuw lakken van de vloer of het repareren van slechts een aantal planken. Soms is het echter noodzakelijk dat een groot deel van de vloer opnieuw gelegd wordt. Zorg ervoor dat je van tevoren goed op de hoogte bent van de precieze werkzaamheden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en ook zeker weet dat alles gedekt wordt door je verzekering.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam