Skip to main content

Wat moet je doen bij beschadiging van je houten vloer?

Gepost op 04 juli 2018

Bij het aanschaffen van een houten vloer komen er wel wat taken bij kijken. Dit zijn diverse onderhoudstaken. Als de vloer niet onderhouden wordt, kan deze bijvoorbeeld zijn kleur verliezen. Dit is natuurlijk erg zonde omdat de aanschaf van een houten vloer vaak wel redelijk duur is en niet niets is. Het heeft namelijk een hele grote invloed op de sfeer in je huis en kan jaren meegaan. Tenminste, als dit goed onderhouden wordt. Wat kan er allemaal gebeuren met je houten vloer en hoe moet je dit onderhouden? Dit zijn de vragen die voor jou beantwoord gaan worden.

Schoenen

Na een dag wandelen zit er een hoop zand en steentjes onder je schoenen. Dit is niet fijn voor een houten vloer. Om ervoor te zorgen dat je vloer toch lang meegaat, is tip nummer 1 om je schoenen uit te trekken zodra je je huis binnen komt. Niet iedereen vindt dit ideaal in zijn huis. Een alternatief is dan toch een goede en grote mat kopen zodat mensen beide schoenen schoon kunnen maken. Als er toch binnen gelopen wordt op buitenschoenen, kan je door vaak te stofzuigen ervoor zorgen dat de vloer vrij blijft van krassen. Gebruik bij het stofzuigen wel een speciale mond.

Een vochtige vloer

Een houten vloer moet altijd een vochtigheid hebben tussen de 45% en 60%. Dit betekent dus dat als er water op je vloer valt, dit een grote invloed kan hebben. Ook moet de vloer niet te droog zijn want het kan dan gaan scheuren. Valt er wel water op de vloer, dan is dit op te lossen met een luchtontvochtiger. Deze zuigt, zoals de naam al zegt, alle vocht uit de lucht en dus ook uit de vloer.

Dweilen mag wel maar hoeft niet vaak te gebeuren. Ook moet je bij het dweilen ervoor zorgen dat de mop goed uitgewrongen wordt.

Meubels op de houten vloer

In een huiskamer staan natuurlijk ook meubels. Deze kunnen ook schadelijk zijn voor je vloer. Zorg ervoor dat er onder je meubels vilt geplakt zit. Dit is vooral belangrijk bij bijvoorbeeld stoelen.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?