Skip to main content

Waarom visgraatvloeren zo populair zijn

Gepost op 20 mei 2019

We kunnen er niet meer omheen: de visgraatvloer is super populair op het moment en wordt beter verkocht dan ooit. Maar waar komt deze trend vandaan? En zitten er echt zoveel voordelen aan de visgraatvloeren? Bent u ook zo benieuwd? Lees snel verder!

De visgraatvloer

Misschien klinkt het niet zo charmant ‘visgraat’.  Toch is het de hipste vloer van het moment. Dat is natuurlijk niet voor niets! De visgraat vloer dankt zijn naam aan het patroon waar de vloer in wordt gelegd, namelijk in een visgraatpatroon. Dat betekend dat de houten delen in een schuin lopend patroon worden gelegd. Maar dat is niet het enige wat deze vloer zo geliefd maakt, ook houtsoort, afwerking, behandeling en de lengte en de breedte van de afzonderlijke planken zijn van invloed op de uitstraling van de vloer. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en geeft volop dynamiek aan een vloer en de ruimte.

Waarom kiezen voor een visgraatvloer?

Visgraatvloeren kennen enorm veel voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel de huiselijke sfeer en luxe die de vloer uitstraalt. Daarnaast past de visgraatvloer bij vrijwel ieder interieur, van modern, klassiek of elegant.  Door middel van de houtsoort en de kleur kan u uw vloer goed laten aansluiten bij een bepaalde interieurstijl. Zo zien wij vaak dat er voor een lichte eiken visgraat vloer wordt gekozen, als er een Scandinavisch interieur wordt toegepast en in een klassiek interieur wordt vaak gekozen voor een diepere en warme eiken visgraat. Het zijn echt vloeren met karakter en ze zullen de basis van uw interieur vormen.

Daarnaast zijn de vloeren inmiddels verkrijgbaar voor een leuk prijsje. Dat was eerst wel anders, vroeger lagen de visgraatvloer voornamelijk in herenhuizen of kastelen. Maar vandaag de dag vind je de vloer in alle soorten woonkamers.

Wilt u meer weten over visgraat vloeren? Neem dan contact met ons op! Martijn de Wit Vloeren helpt u graag bij het kiezen van de juiste visgraat vloer voor uw huis!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?