Skip to main content

Waar moet je op letten bij het schuren van je vloer?

Gepost op 30 november 2019

Naast de periodieke reiniging van je vloer, heeft deze soms ook een wat grotere opknapbeurt nodig. Hoe je dit aanpakt, hangt natuurlijk af van het soort vloer dat je hebt. Belangrijk bij het opknappen is dat je je vloer op de juiste manier schuurt, zodat je deze niet beschadigt en je ook nog eens het mooiste resultaat krijgt. In dit artikel vind je een aantal richtlijnen, zodat je je vloer op de meest efficiënte manier kunt gaan schuren.

 

Stap 1: de vloer ontvetten

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk dat je je vloer zo goed mogelijk ontvet, zodat niet alleen je schuurpapier langer meegaat, maar ook de verflaag langer blijft zitten. De vloer kun je ontvetten met speciale reinigingsmiddelen.

 

Stap 2: voorbereiding

Zorg dat je, voordat je aan de slag gaat, je eventuele gaten opvult en spijkers in de vloer wegwerkt. Als je vloer er over het algemeen best prima uitziet, voldoet licht schuurwerk. Als je vloer echt aan een opknapbeurt toe is, dan kun je het beste gebruik maken van een schuurmachine.

 

Tips voor het schuren zelf

Er bestaan natuurlijk verschillende soorten schuurpapier. Laat je van tevoren adviseren over welk papier je het beste kunt gebruiken. Verwissel tussendoor regelmatig het papier en zorg ervoor dat je niet te vaak over hetzelfde stuk heengaat, vaak is drie keer al voldoende. Zorg er verder voor dat je niet te lang op één plek stil blijft staan en probeer overal even lang te schuren. Voor de wat nieuwere vloeren geldt dat je niet vaak hoeft te schuren. Tot slot kan het aanbrengen van olie een aanrader zijn; dit beschermt je vloer namelijk en geeft deze ook nog eens een mooie uitstraling. Olie is verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?