Skip to main content

Waar let je op bij de aankoop van een nieuwe vloer?

Gepost op 02 april 2020

Het kiezen van een nieuwe vloer kan veel tijd in beslag nemen. Een witte houten vloer, een donkere PVC vloer, lichtbruin laminaat of tegels, er bestaan een heleboel verschillende opties. Naast de kleur van de vloer, komen er nog veel meer dingen kijken bij het maken van een keuze. In dit artikel vind je een aantal tips die het keuzeproces iets gemakkelijker kunnen maken.

 

Het type vloer

De keuze voor het type vloer dat je kiest kan van verschillende dingen afhangen. Sommige mensen hebben het liefst een witte houten vloer, terwijl anderen liever voor tegels gaan, uit esthetisch of juist praktisch oogpunt. Ook kan het zo zijn dat je specifiek op zoek gaat naar een onderhoudsvriendelijke vloer, bijvoorbeeld omdat je weinig tijd hebt om de vloer te onderhouden. Wellicht neig je naar een kurkvloer, omdat je zoveel mogelijk rekening probeert te houden met je buren. Kortom, er bestaan een heleboel verschillende opties en het is goed om je van tevoren goed hierover in te lezen.

 

De prijs van de vloer

Uiteraard hangt de prijs van een vloer af van het type vloer. Een houten vloer prijs zal bijvoorbeeld verschillen van de prijs van laminaat. Aan vloeren die lang meegaan hangt over het algemeen een hoger prijskaartje. Als je zeker weet dat je de woning over enkele jaren weer gaat verlaten, hoef je niet per se voor de meest duurzame vloer te gaan, maar zijn bijvoorbeeld ook de laminaatvloeren in een wat lagere prijsklasse vaak een goede optie.

 

De kleur

De kleur van een vloer is afhankelijk van wat je zelf mooi vindt, maar daarnaast hebben kleuren ook effect op de rest van je interieur. Een moderne stijl creëer je bijvoorbeeld met witte of juist zwarte vloeren en met een donkere vloer zorg je voor een knusse uitstraling. Een witte houten vloer doet een ruimte groter lijken, in tegenstelling tot donkere varianten.

 

Vergelijk vloeren

Voordat je overgaat tot aankoop, is het handig om allereerst prijzen te vergelijken. Een houten vloer prijs kan online bijvoorbeeld lager uitvallen dan in de winkel. Ook kun je online de vloer in een net iets andere setting zien dan in de winkel, bijvoorbeeld in een net iets andere inrichting.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam