Skip to main content

Vloerisolatie, hoe zit dat eigenlijk?

Gepost op 27 maart 2019

Steeds meer mensen kiezen voor vloerisolatie. Logisch, want vloerisolatie is de oplossing voor een lagere energierekening en een hoger wooncomfort. Maar hoe zit het nou eigenlijk? In deze blog vertellen wij u alles wat u moet weten over vloerisolatie.

Hoe werkt het?

De ruimte onder uw woning wordt eigenlijk niet verwarmd, maar is juist koud en vochtig. Wanneer u vloer niet is geïsoleerd, dat trekt deze kou door de hele woning. Dit is vaak ook de reden dat mensen de verwarming hoog aan laten staan, ook als ze er niet zijn. Niemand houdt immers van thuiskomen in een koud huis. Maar om dit probleem op te lossen, kunt u ook vloerisolatie laten aanbrengen. Vloerisolatie wordt onder uw vloer aangelegd, dit kan bijvoorbeeld door isolatiekussens aan te brengen of door isolatiefolie. Deze zijn als het ware gevuld met lucht, waardoor ze uw woning isoleren tegen de kou en het vocht van buitenaf.

Duurzaamheid

Volgens de meeste mensen is de belangrijkste reden voor het aanleggen van vloerisolatie toch wel de duurzaamheid. Gemiddeld besparen huishoudens ongeveer €250 per jaar aan stookkosten na het isoleren van de woning. Daarmee verdien je ongeveer binnen 10 jaar uw investering terug. Daarnaast, stijgt uw woning ook in waarde na het aanleggen van de vloerisolatie.

Wooncomfort

Een warme woning is een fijne woning. Veel mensen besteden er veel geld aan om de woning warm te krijgen (en houden). Wanneer mensen willen investeren in een warmere woning, dan denken ze vaak aan vloerverwarming in plaats van vloerisolatie. Maar vloerisolatie brengt nog veel meer voordelen met zich mee, zo helpt vloerisolatie bijvoorbeeld ook tegen schimmel problemen door vocht te bestrijden. Daarnaast zijn er ook geen grote temperatuurschommelingen. En misschien wel het grootste voordeel: met vloerisolatie draagt u bij aan een beter milieu, omdat u minder CO2 uitstoot! 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam